Fűtőfólia – Toma Family Mobil Kft.

Alacsony költségek, egyszerű megoldások

Intelligens fűtőfóliáról és a használatáról

 

Az infrafűtés a piacon elérhető technológiák közül a legkorszerűbb és objektíven a legtöbb előnyös tulajdonsággal rendelkezik: gazdaságos, hatékony, környezetbarát és jótékony hatással van az egészségre.

Mi is az az infrafűtés?
A hagyományos módszerekkel ellentétben nem a levegőt melegíti fel először, hanem közvetlenül az embert, a tárgyakat és a falakat. Nincs szükség kazánra, kéményre, gáztervre és más engedélyeztetési eljárásokra. Felfűtése rendkívül rövid ideig tart, a hőeloszlás egyenletes, így a rendszer fenntartása is költségkímélő.

Toma Family Mobil Kft.-Intelligens fűtőfóliáról és a használatáról
Toma Family Mobil Kft.-Intelligens fűtőfóliáról és a használatáról
Toma Family Mobil Kft.-Intelligens fűtőfóliáról és a használatáról

Telepítési lehetőségek
A technológia egyik nagy előnye, hogy az infrafűtés rendszer kialakításához nincs szükség gáztervre és semmilyen más, idő- és pénzigényes kalkulációra, valamint engedélyeztetési procedúrára. Többféle alkalmazási módja van; a fűtőfólia elhelyezhető a falban, a mennyezeten és a padlóban is, vizes és száraz helyiségekben egyaránt. Kivitelezése rendkívül rövid időt, többnyire egyetlen napot vesz igénybe, ellentétben például a gázfűtés kialakításával, melyen hetekig dolgoznak az adott ingatlanban a szakemberek. Így tehát ha hirtelen költözésről, felújításról vagy korszerűsítésről legyen szó, az infrafűtés megfelelő választás lehet, hiszen gyorsan kiépíthető és azonnal használható.

Bármilyen területen használható
Számos felhasználási lehetősége van a fűtőfóliának, például használható mezőgazdasági területen, például palánták fűtéséhez is. A kertészeteknél a legfőbb cél, hogy a palánták alatti föld hőmérséklete egyenletes legyen, a fűtőfóliával pedig ez könnyen lehetséges.

Fűtőfólia előnyei
A harmadik generációs, intelligens fűtőfólia a legmodernebb technológia, amely nem okoz túlmelegedést, balestveszélyt és hideg felületeket. „Az általunk forgalmazott fólia úgynevezett harmadik generációs, mely egyedülálló önszabályzó tulajdonsággal rendelkezik” – avat be Tóth Tamás ügyvezető, infrafűtés szakértő. Ha szigetelő anyag (például matrac, papírdoboz, talpak nélküli bútor) kerül az adott felületre, a korábbi típusokhoz hasonlóan itt is elkezd emelkedni a hőmérséklet, ám a fólia ezt intelligensen felismeri. Az anyagban található, apró kis nanorészecskék eltávolodnak egymástól, csökkenni kezd a fólia teljesítménye, s ezzel együtt a hőmérséklete is. Mindez természetesen csak a megemelkedett hőmérsékletű részekre vonatkozik, a többi felületen változatlan erősséggel fűt tovább. Az önszabályozó, harmadik generációs fóliának az üzemeltetési költségek terén is komoly előnye van. „Egy ilyen fűtőfólia fogyasztása a korábbi, korszerűtlenebb típusokhoz képest 20-25%-kal kisebb, hiszen ahol szükséges, ott visszaveszi a teljesítményét és kevesebb áramot vesz fel” – magyarázza Tóth Tamás. Ha nem csupán 2-3 évben gondolkodik, válassza az intelligens, harmadik generációs fűtőfóliát, mely biztonságos, tartós és hosszútávon kifizetődő.

 

Fűtőfólia – Toma Family Mobil Kft.