IRIS-Maiolica – egy különleges burkolat

 

Különleges burkolat, egy kivételes gyártótól, csodálatos színek, jellegzetes felület – ez a Maiolica.

Kérem, engedjenek meg egy kis visszatekintést az időben, mely – amennyiben ez lehetséges – még vonzóbbá teszi ezt a páratlan burkolatot.

A X. században egy perzsa kalifa, több mint 2000 darabból álló porcelán kollekciót kapott ajándékba a kínai császártól. A perzsa mestereket lenyűgözte a fehér alapon kék festéssel készített csillogó, élénk színű kerámia. A máz titkát nem sikerült megfejteni, de más alapanyagok és égetési technika kikísérletezésével festői eredményre jutottak.
Ez volt az ónmázas majolika. A kereskedés központja Mallorka szigete volt, innen ered a majolika elnevezés.

Ez a varázslatos anyag ihlette az IRIS gyár Maiolica kollekcióját.
Minden ízében megjelennek az eredeti kézműves gyártás jellemzői, a ragyogóan fényes színek, a jellegzetes repedezett karakter. Természetesen a modern gyártástechnológiának köszönhetően már zárt, minden igényt kielégítő mázfelülettel.

A pompázatos mázat, az IRIS gyár által szabadalmaztatott alapanyagra égetik. Ez az egyedülálló alapanyag a garancia arra, hogy precíz, mérettartó lapok készüljenek. A speciális vörös agyagos keverék jól tartja a mázat és kiemeli a színeket.

Az eredeti 20 x 20-as méreten kívül, 5 színben 20 x 60-as, 12 színben 10 x 30-as méretekben is kaphatók. A méretválaszték segíti, hogy modern és klasszikus enteriőrökben is használhassuk.
A 10 x 30-as méret hangsúlyozza a retro jelleget, ez homogénebb (kevésbé repedezett) felülettel készül.
A csíkos dekor lapok a modern ízt, a nyomott mintás díszítő elemek pedig a klasszikus vonalat erősítik.

Szeretettel várjuk Bemutatótermünkben, hogy a valóságban is megcsodálhassa a különleges Maiolica kollekció darabjait!

Viczán Ágota
Mediterrán Kerámia Kft.
ügyvezető