JAF Holz - Herringbone laminált padlók

HERRINGBONE laminált padlók

Megújult lerakás – klasszikus fahatás

Kizárólag a JAF Holz kínálatában

 

 

Mit társítunk egy halszálkás padlódeszkához? Valószínűleg a kifinomult vidéki házakat, a tiszteletteljes kastélyfalak, a bécsi kávéházakat vagy az operaházak és színházak előcsarnokának kecses eleganciáját.

Most pontosan ez az elegancia az, amelyet a saját házába varázsolhat – a HERRINGBONE kollekcióval. A modern belsőépítészettel kombinálva rendkívül vonzó ellentéteket hozhat létre a hagyomány és a modernitás, a divat és a történelem között a saját életterében. A HERRINGBONE nem csak egy megjelenés, hanem egy teljesen új lerakási technika a laminált padlók világában, amelynek segítségével könnyen létrehozhat egy nagyon összetett megjelenésű padlóburkolatot, amelyet még a szakavatott szemek is valódi fának fognak érezni.

Herringbone

Lakályos stílusosság
Számtalan jó tulajdonságával tűnik ki a többi burkolat közül a megújuló nyersanyagból: fenntarthatóan erdőművelésből származó fából készült laminált padló. A gyártó cég elkötelezettséget vállalt egy egészségesebb világért, ezért az új termék 90%-ban faalapanyagú, így bizonyos átmenetet képez a hideg- és melegburkolatok között. A korszerű technológiának köszönhetően a laminált padlók tulajdonságai nagyon előnyösek, így mára már a legkedveltebb burkolatok közé tartoznak.

 

A JAF Holz termékmenedzsere Szabó Gábor mutatja be ezt a padlótípust.

 

Mi a különlegessége ennek a burkolatnak?
A padlólap összetétele: speciális farost (HDF) őrleményből (amely HDF lap térfogatsűrűsége extra magas érték, 850 kg/m³), ragasztóanyagból, dekopírlapból, védőfóliából áll- és egy kis gyártói „titokból”, amely megadja a Herringbone laminált padlóink nedvességgel szembeni – igen magas – ellenálló képességét.

Mi a lerakás módja és mekkora a padlólapok mérete?
Ezzel a padlóval – a teljesen új fektetési technikának köszönhetően,- létrehozhatunk egy nagyon összetett megjelenésű burkolatot.. A fokozatosan 90°-os szöget bezáró panelek a bécsi kávézók, az olasz operaházak és a klasszikus színházak aranykorát idézik vissza, anélkül, hogy a belső tér modernitását rontanák. A laminált padló panelmérete: 8x133x665 mm.

Hányféle színben kapható?
A Herringbone család 8 színből áll, amelyből 1 szín kőutánzat és 7 szín fautánzat. Korszerű, de mégis klasszikus megjelenésű, népszerű padló, mely kombinálható gyakorlatilag bármilyen bútorstílussal. A valódi fahatást ezen laminált padlóknál a „szinkronstruktúra” adja. Ez azt jelenti, hogy a dekorpapírra nyomtatott fotó faerezete egybeesik a felette elhelyezett védőfóliába préselt faerezet- lenyomattal.

Mennyire tartós?
A termék élettartalmát a fedő védőfólia tartóssága adja meg. Valós veszély a melegburkolatoknál a kopás mint igénybevétel. A kopásállósági igénybevételekkel szembeni ellenállásának a mérőszáma a Herringbone terméknek lakossági (lakás, családi ház) felhasználás esetén a legmagasabb (23-as)-, közületi (iroda, bolt, osztályterem) felhasználás esetén (32-es), így közepes igénybevételű közületi terekbe is ajánljuk.

Milyen stílusú otthonokba ajánlja leginkább?
A Herringbone a különleges lerakási módozatainak (pl.: angol halszálka) köszönhetően a korabeli „polgári” lakásokba gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás, mint a drágább, valódi faparketták. A modern belsőépítészettel kombinálva rendkívül vonzó ellentéteket hozhatunk létre a hagyomány és a modernitás, a divat és a történelem között.

Jól tudom, hogy egyáltalán nem bonyolult a lefektetése?
A Herrinbone laminált padlók lerakása egy kis logikai odafigyelést, precizitást kíván! Ez nem árt a hagyományos laminált padlók esetében sem, mindkét esetben így lesz jó a végeredmény. A gyártó a csomagban elhelyezett ábrasorozattal – és a honlapjáról – vagy a honlapunkról is letölthető lerakási videóval segíti a kivitelezési munkát.

Herringbone lerakási segédlet

Miért lehet ideális gyerekszobákban (is)?
A kopásállósági igénybevételekkel szembeni ellenállásának a mérőszáma a Herringbone terméknek lakossági (lakás, családi ház) felhasználás esetén, a legmagasabb (23-as) kategória, továbbá nem okoz kárt benne a napi szintű nedves feltörlés sem.

Padlófűtés esetén használható?
Vékony szerkezete folytán ideális a padlófűtéssel ellátott helyiségek burkolására.

Mi a helyzet a vizes helyiségekkel? Kerülhet-e a burkolat konyhába, fürdőszobába?
A Herringbone laminált padlónk nedvességálló! A dagadási teszteredményei alapján mondhatnám, hogy vízálló laminált padló! Van konkurens gyártó, aki alternatív termékeire ezt meg is teszi. Viszont ez egy összetett kérdés. A laminált padlókat jellemzően ragasztás nélkül rakják le, tehát ha esetleg víz kerül alá (mondjuk a szegőlécnél), akkor probléma a nedvesség felszedés nélküli megszárítása. A víz ott marad, és kialakul a penészedés és jön a „dohos” szag. Ha a Herringbone laminált padlónk nem is károsodna, ezt azért mégsem akarjuk. Ezért fürdőszobába nem, de konyhába javaslom!

 

Szabó Gábor
JAF Holz termékmenedzsere