Multikomplex Budapest Kft. - Kerámia burkolatú páraelszívók az olasz Derutai kézműves mesterektől

Kerámia burkolatú páraelszívók az olasz Derutai kézműves mesterektől

SIRIUS SILT-26 DERUTA – A kézművesség szíve és az ipari termék precizitása

 

A kézműves munka találkozik a gépek precizitásával és életet adnak egy olyan terméknek, ami egyedi design-nal és műszaki tartalommal bír. Deruta egy kicsi kis város Perugia tartományban mindössze 9000 lakossal, ahol a bölcs kézművesek, a mai napig őrzik és generációról generációra adják át a tudásukat, amit a kerámia megmunkálásában szereztek. A legrégebbi dokumentum a kerámiaművészetről egészen az 1290-es évekre nyúlik vissza. Minden egyes burkolatot teljes egészében kézi munkával készítenek el a város kerámiamesterei, akik az egész világon híresek a kiváló kerámia kézművességükről.

Kézzel készített elszívók

A kerámia egy rendkívüli anyag: képlékeny, rugalmas és a fizikai ellen álló tulajdonságai is kimagaslóak. Korlátlan lehetőségei miatt a tervezők és mérnökök előszeretettel használják a munkáikhoz. Az egyedi alkotások a víz és az agyag egyszerű keverékéből származnak, amelyet a kézműves – művész keze formáz. A feldolgozási idő lassú, és sok kényes lépést igényel, hogy az elkészült késztermék tökéletes legyen.

A készítés folyamata

Legelőször a legjobb alapanyagot kell kiválasztani. A kiválasztott agyagból eltávolítják a szennyeződéseket, hogy elkerüljék a légbuborékok és repedések keletkezését a modellezés folyamán. A vizet agyaggal kombinálják, majd mindent egy gipszformába öntenek. A gipszformát egy speciálisan erre a célra kialakított kemencébe teszik, ahol kb. 1000 C°-on megsütik. A gipszforma felszívja a vizet, az agyag kiszárad, és megtapad a forma falán. Amikor a kisütéssel végeztek, a kerámia kikerül a formából, és a termék készen áll a levegőn történő szárításra. A szárítás egyenletes és fokozatos, hogy garantálja a késztermék tartósságát, majd legvégül egy fényes (mázas) bevonattal látják el.

Egyedi tulajdonságok:

A függeszthető sziget elszívó a „Deruta” nevet viseli. Deruta egy olaszországi város Umbria régióban, Perugia megyében található.

A kollekció esztétikájának két fő jellemzője van: a kerámia burkolata és a lézerrel vágott réteges acél, ami a burkolat alsó része (maga a fém zsírszűrője). A készülék belsejében a kerámia burkolat alatt rejlik az 550 m3/óra teljesítménnyel rendelkező motor, ami mindössze 110W-ot fogyaszt. A világításról a burkolat alsó szélén elhelyezett 7,5W-os LED szalag gondoskodik. A LED szalag színhőmérséklete szabályozható, 2700 és 6500°K között. A szűrést egy nagyhatékonyságú mosható szénszűrő végzi. Az elszívót lehet arany, fehér és réz színben rendelni, hozzá illően, illetve mindegyik színből lehet csak lámpát rendelni.