Parkett Ultra - Valódi vízállóság és egybefüggő területek, korlátok nélkül

Valódi vízállóság és egybefüggő területek, korlátok nélkül

A laminált padlók esetében lassan alapvető elvárás, hogy vízállóak legyenek. A vízállóságnak azonban sok szintje van. Vannak gyártók, akiknek a termékei csak a felületükön vízállóak, de a click rendszerük, illesztéseik, HDF alaplapjuk nem azok.

Sokan már vízálló, vízzáró illesztéseket garantálnak és ez alapján nevezik termékeiket vízállónak.

De mi a helyzet akkor, ha a click rendszer megsérül (például lerakás közben lepattan belőle egy darab), vagy ha a falak mentén vágni kényszerülünk az anyagot? Máris oda a tökéletesnek mondott vízállóság.

Ráadásul ezek a tanúsítványok laboratóriumi körülményeket vizsgálnak, ahol a lerakott padló mozdulatlanul áll és semmiféle egyéb hatás nem éri. Az élet azonban nem egy laboratóriumban zajlik. A lerakott padló, ha csak minimális mértékben is, de mozog, hiszen járunk rajta, változik a helyiség hőmérséklete, páratartalma.

A svájci KronoSwiss Aquastop technológiával készülő termékei nem csak a felületükön és a click rendszerüknél, hanem az anyag teljes keresztmetszetében, anyagában vízállóak. Ez azt jelenti, hogy akkor sem szívják magukba a vizet 48-72 órán keresztül, ha bármelyik felületük érintkezik is vízzel.

Ez az igazi, feltételek és kompromisszumok nélküli vízállóság.

A KronoSwiss Swiss Floor sorozatába tartozó Liberty és Liberty Sync termékcsaládok, valamint a Grand Selection sorozatának valamennyi termékcsaládja is ezzel a technológiával (Aquastop) készül, így a vízálló laminált padlók 8 és 14 mm-es vastagságban is rendelkezésre állnak. Azoknak akiknek még a 72 óra vízállóság sem elegendő, a SwissKrono cégcsoport elkészítette a Limited Lifetime garanciával rendelkező, korlátlan ideig vízálló, DEC technológián alapuló termékcsaládját, corepel néven. A DEC technológiának köszönhetően létrejötte egy olyan termék ami messze meghaladja a Vynil és az SPC legtöbb technikai tulajdonságát.

A corepel egy korlátlan ideig vízálló padló, ami rendkívüli méretstabilitásának köszönhetően akár 625 m2 felület egybefüggő, dilatáció nélküli burkolására is alkalmas. Ezért is mondjuk róla, hogy nem rendelkezik korlátokkal sem a vízállóság, sem az egybefüggő felület vonatkozásában.

 

Parkett Ultra Kft.