Proseco - Falújítás

Falújításra fel! – Beltéri, kültéri falpanelek és dekorfal megoldások

Innovatív “falújító” megoldások a gyorsaság, multifunkcionalitás, időtállóság jegyében.

 

Falújító filozófia

Hisszük, hogy a mai modern építkezések, felújítások a gyorsan kivitelezhető, de egyedi megoldásokat preferálják. Ahogyan a szárazépítészet trendje megállíthatatlanul tör előre, úgy a világ tervezői, kivitelezői is kénytelenek lépést tartani és olyan megoldásokat kínálni, melyek kielégítik az érintettek igényeit. A multifunkcionalitás egyaránt fontos: takarjon ahol kell, emelje ki azt, amit kell.

Az új trendek farvizén több építészeti, belsőépítészeti megoldás, ötlet is megállíthatatlanul előre haladni látszik, sokunk örömére. Ehhez csatlakozik cégünk üzletága is.

A Falújítás.hu olyan kültéri és beltéri falpanel kollekciókat, designbeton megoldásokat kínál, melyekkel könnyen teljesíthetők a fentebb felsorolt elvárások.

 

Fenntartható források, fenntartható fejlődés

A Falpanelek tekintetében a gyártó által előállított falpanelek az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Újrahasznosított és újrahasznosítható: A falpanelek termoplasztikus műanyagból készülnek, melyek alapanyaga 80%-ban újrahasznosított műanyag. A felhasznált alapanyagoknak köszönhetően a gyártó a termékek karbonlábnyomát 40%-kal csökkentette.
 • Hosszú élettartam: A falpaneleket hosszú távra tervezték: ellenállóságuknak köszönhetően 10-50 év a falpanelek várható élettartama, így környezetre gyakorolt hatásuk jelentősen kisebb, mint a 10-15 évente cserére szoruló alternatívák.
 • Nem igényel karbantartást: a falpanelek 100%-ig UV állóak, nincs szükség olajok, festékek, vegyszerek alkalmazására
 • Hőszigetelő képességgel rendelkezik: a falpanelek installálásával javítható a ház energia hatékonysága, ezáltal nyáron redukálható a klímahasználat, télen pedig kevesebb energiát használ fel a háztartás.
 • Nem káros az egészségre: nem bocsát ki káros anyagokat (pl. ólom, kadmium), nem veszélyes az egészségre.
 • Zöld építészeti trendek kedvenc kiegészítői: az igazoltan környezetbarát moduláris és könnyűszerkezetes építmények meghatározó tartozékai: könnyű súlyuk, jó szellőzésük, kiváló akusztikájuk miatt praktikus és esztétikus megoldások.

Proseco - Falújítás

Fesztelen fúrás-faragás

Hogyan telepíthetjük a falpaneleket?
A falpaneleket párnafás és profilrendszerrel, továbbá ragasztással egyaránt installálhatjuk. Főbb előnyei:

 • Minimális kosz: anyagának köszönhetően a helyszínen keletkező por mennyisége elenyésző, a méretre szabás beltérben nyugodtan végezhető
 • Gyors: klikkesített rendszer révén telepítése pillanatok alatt lehetséges, a hagyományos tapétához képest 25 perccel, kerámia lapokhoz képest 85 perccel gyorsabban tehetők fel a falpanelek négyzetméterei.
 • Nem igényel szaktudást: néhány “how to” videó megtekintése után a telepítés egyszerű, mint az 1×1

Feltűnő Faszádok – Kültéri falpanelek

A Kerrafront kollekciót azoknak találták ki, akik szeretnék élvezni a fa szemet gyönyörködtető, impozáns színeit és struktúráját, azonban félnek annak kényességétől. A Kerrafront panelek keményített PVC bevonattal rendelkeznek, melynek színe és struktúrája a hajópadlóéhoz hasonlít. A paneltest habosított PVC-ből készül, erre kerül rá a PVC bevonat. Az úgynevezett KerraCore techológiának köszönhetően az időtállóság, strapabíróság garantált, a felhelyezést követően nem igényel semmilyen kezelést a rendszer, a panelek jól állják az időjárás viszontagságait: esőt, szelet, napsugárzást és a hőmérséklet ingadozást egyaránt. Hőszigetelő képességgel is rendelkeznek, de a levegő cirkuláció biztosított, így nem kell félnünk penészedéstől, gombáktól, illetve a deformálódástól.

A panelrendszerek rugalmasságának és könnyű súlyának köszönhetően a panelek könnyen és gyorsan összeilleszthetők, 100%-ig vízállóak, a szegélyek, élek nem igényelnek külön védelmet, karbantartást. Az egyetlen rendszer a piacon, mely teljes színazonos kiegészítő és rögzítő rendszerrel rendelkezik.

A Kerrafront kollekció fa és kő hatású homlokzati falpanelei többféle színben és textúrával érhetők el. A katalógus letölthető ITT.

Fancy falak – Beltéri falpanelek

Beltéri falpanelek tekintetében több kollekciót is bemutatunk, melyek kollekción belül szintén többféle ízlésnek megfelelnek, sőt kollekción belül a panelek szabadon variálhatók!

 • Kerradeco kollekció: a kő, fa, textil hatású és kreatív minták mellett egyszínű falpanelek is helyet kaptak a kollekcióban, ráadásul a panelek textúrája (pöttyös, sima, papír hatású) szintén testreszabható.
 • Linerio kollekció: páratlan elegancia kisebb és nagyobb felületeken. Csokoládé, natúr fa és kávé színű, különböző bordaméretű (S, M, L) panelek vagy szálak minden közületi és lakossági ügyfél kedvence.
 • Vilo kollekció: bársonyosan puha kollekció, mely téglalap, négyzet, ovális és geometrikus alakban elérhető. Az ajánlott formációkat a Vilo aldoldal alján található katalógusban megtaláljátok.

A beltéri falpanelekről bővebben ITT talál információt!

Festői Felületek – Designbeton

A Microbond egy dekoratív beton hatású bevonat az olasz Ecobeton portfóliójából amerikai recept szerint gyártott polimer-cement összetételű termék, mely beltéren és kültéren is eredményesen használható, s melyet a 10 éves magyarországi referenciáink is bizonyítanak.

A Microbond a színek, dekorok és struktúrák széles skáláját kínálja, melynek csupán a kreativitás szabhat határt. A Microbond designbeton alapszíne a cementszürke és a cementfehér – de színezőpaszta keverővízhez való hozzáadásával a habarcs anyagában színezhető a kívánt RAL színkód alapján. A legelterjedtebb struktúrák az alábbiak: sík-sima, felhős, legyező- és plasztermintás, de a készíthető struktúrát a kivitelező fantáziája, kézügyessége is meghatározza, különböző segédanyagok és effektek alkalmazásával különféle hatások elérhetők pl: patina, rozsdás, aranyszínű hatás, látszóbeton vagy Anker körös effekt.

A Microbond tartós, könnyen tisztítható és vizes helyiségekben, például zuhanykabinokban is használható.

A közhiedelemmel ellentétben a designbeton nem nehéz: 1-3 mm-ben alkalmazzuk, mely így 200x könnyebb, mint a tömör beton megoldások.

A speciális összetételének köszönhetően nem csak cementkötésű hordozón alkalmazható, hanem olyan felületekre is, mint gipszkarton, vakolat, meglévő fal- vagy padlólapok, fa, laminált lemez, fém stb.

Fal esetében a festésre előkészített felületre tudunk dolgozni, amennyiben gipszet tartalmazó alapra hordjuk fel a Microbond® rendszert, úgy dupla alapozóval kell ellátni a felületeket a rétegek elválasztásához.

Felkeltettük az érdeklődésed?

Amennyiben többet szeretnél megtudni a falpanelekről és a designbetonról, váci telephelyünkön megteheted. Időpontot egyeztetni a megadott elérhetőségek bármelyikén lehet. Látogass el hozzánk, reméljük, hogy mihamarabb találkozunk!

Rasman-Parti Eszter: +36 30 072 6456
Dobrocsi Gergely: +36 30 866 4886

info@proseco.hu