Momento Design - BetteAir

BetteAir:

a Bette forradalmasítja a zuhanyzók burkolatát, a zuhanytálcát felváltja a zuhanycsempe

 

Lapos, laposabb, zuhanycsempe!

A Bette a zuhanytálcák evolúciójának beteljesítőjévé vált, amikor megalkotta a világ első zománcozott acélból készült zuhanycsempéjét, a BetteAir-t. Ez a megoldás már valóban észrevétlenül simul a zuhanyzók padlójába, amely dizájn vonatkozásban is hatalmas előrelépés, de valójában egy építészeti bravúr. Önmagában a burkolat szintjébe építhető zuhanytálca is az, de a BetteAir tényleg úgy helyezhető az esztrichre, mint egy hagyományos burkolólap.

Korábban egyetlen zuhanytálca-rendszer sem tudott annyira egybeolvadni a fürdőszoba padlóburkolatával, mint a BetteAir, ráadásként pedig a termék mögött álló letisztult dizájn és a forradalmi technológia is feljogosítja a gyártót, hogy zuhanycsempének nevezze a termékét.

A könnyen tisztítható, ellenálló zománcozott titán-acélból készülő zuhanycsempe hihetetlenül alacsony, mindössze 10mm-es magassága már egy hagyományos burkolattal megegyező, a pontos sarkok – amelyek sugara is csak 5mm – pedig tökéletesen illeszkednek a burkolatraszterhez.

A tervező, Dominik Tesseraux (Tesseraux & Partner, Potsdam) úgy összegzi a fejlesztést:

„A BetteAir a csempe minden előnyével rendelkezik, annak hátrányai nélkül. A zuhanycsempével a zuhanypadló kifogástalanul szép, hézagmentes, így abszolút higiénikus és könnyen tisztítható lesz.”.

Az 1970-es években a zuhanytálcák átlagos magassága még 30 cm volt és bár az évek során folyamatosan csökkent a magasság, mégis csak 2006-ra jutott odáig a Bette technológiája, hogy megalkossa az első zuhanyfelületet zománcozott acélból – ez volt a BetteFloor ami elindította a fugamentes, padlószintű zuhanyozás új korszakát. Most a BetteAir még tovább lép és egy valószerűtlenül alacsony, mindössze 97mm-es beépítési magasságú alternatívát kínál a hagyományos megoldásokkal szemben úgy, hogy tökéletesen biztosítja a vízelvezetéshez szükséges lejtéseket is. Ehhez a Bette újragondolta a lefolyót olyan módon, hogy mindössze egy 200mm átmérőjű, kör alakú, három milliméteres rés látszik a felület közepén, amelyen keresztül lefolyik a víz. A 0,6 l/s vízelvezető kapacitás elegendő akár a legnagyobb teljesítményű esőztető fejzuhanyok alkalmazása esetén is. A zománcozott lefolyófedél teljesen sík, így nem érezhető vagy látható különbség közte és a környező felület síkja között.

Számos szín, méret és opció

A BetteAir zuhanycsempe hét méretben kapható, 900 x 900 és 1400 x 1000 milliméter között. Ez azt jelenti, hogy a zuhanyterületek számos méretben kialakíthatók, a kis szabványos formátumtól az XL-es felületig a maximális zuhanyélmény érdekében. Annak érdekében, hogy a BetteAir zökkenőmentesen illeszkedjen minden környezetbe, vagy kontrasztban kiemelkedjen belőle, a felület 31 szín közül választható, beleértve a népszerű szaniterszíneket, az exkluzív matt színeket és a különleges hatású színeket is. Kérésre a BetteAir csúszásgátló felülettel is felszerelhető, akár BetteAnti-Slip Pro-val, akár az új BetteAnti-Slip Sense alkalmazásával, amely még nagyobb csúszásmentességet biztosít.

Forradalmi installáció

Igazi forradalom a BetteAir zuhanycsempék padlószintű beépítése, a termék egyszerűen az esztrichre ragasztható, mint egy hagyományos csempe. Ennek elérése érdekében a Bette továbbfejlesztette bevált megoldását, a „Minimum Support” és az „Installation Box”-ot, hogy azok a BetteAir padlószinti beépítésére is használhatók legyenek. A BetteAir nagyrészt előre összeszerelve és beszerelésre kész állapotban kerül szállításra, amely a gépészek, szerelők és burkolók számára egy „plug-and-play” megoldás, így lényegesen kevesebb erőfeszítést igényel a zuhany felszerelése, és csökkenti a szakmák közötti koordinációt –így idő- és költségmegtakarítást is jelent.

A BetteAir alapkivitelben hangszigeteléssel is rendelkezik a csendes zuhanyozás érdekében. Ha szakszerűen szerelik fel a minimális tartó- és szerelődoboz használatával, akkor a zajszint mindössze 19 dB(A). Ez a hangot suttogás szintjére csökkenti, ami ideálissá teszi lakásokban vagy olyan épületekben való használatra (pl. hotel), ahol hangminimalizálásra van szükség.

 

Momento Design Kft.
office@momentodesign.hu
+36 30 164 6364