Proseco - Microbond

Dekoratív designbeton felületek – Microbond

Úttörő, fenntartható designbeton prémium olasz alapanyagokkal és eszközökkel kivitelezve.

Mikrocement, designbeton, dekorbeton, glettbeton, betonglett – válaszd azt az elnevezést, amely Neked a legjobban tetszik. Mondjunk még jobbat? Nem csak az anyag elnevezését tudod testre szabni, hanem annak alkalmazását, színét és struktúráját is! Üdvözlünk a designbeton kreatív, látványos és páratlan világában!

A Microbond egy dekoratív beton hatású bevonat az olasz Ecobeton portfóliójából amerikai recept szerint gyártott polimer-cement összetételű termék, mely beltéren és kültéren is eredményesen használható, s melyet a 10 éves magyarországi referenciáink is bizonyítanak.

Színek és struktúrák:
A Microbond a színek, dekorok és struktúrák széles skáláját kínálja, melynek csupán a kreativitás szabhat határt. A Microbond designbeton alapszíne a cementszürke és a cementfehér – de színezőpaszta keverővízhez való hozzáadásával a habarcs anyagában színezhető a kívánt RAL színkód alapján. A legelterjedtebb struktúrák az alábbiak: sík-sima, felhős, legyező- és plasztermintás, de a készíthető struktúrát a kivitelező fantáziája, kézügyessége is meghatározza, különböző segédanyagok és effektek alkalmazásával különféle hatások elérhetők pl: patina, rozsdás, aranyszínű hatás, látszóbeton vagy Anker körös effekt.

Cégünk rendelkezik új, magyarországi viszonylatban egyedülálló designbeton bemutató kézikönyvvel, melyet kimondottan lakberendezők számára alkottunk meg. Megtalálhatóak benne a közkedvelt színek és struktúrák, így az ügyfeleid alaposabban szemügyre vehetik, meg tudják érinteni a bevonatot. Saját bemutató példányért vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén!

Proseco - Microbond

Felhasználási területek:
Alacsony rétegvastagságú látszóbeton bevonatunk az alábbi felületeken alkalmazhatók:

  • padló
  • lépcső
  • fal
  • konyhaszekrény
  • fürdőszobafal, zuhanykabin
  • bútorok
  • mennyezet
  • kandalló
  • és egyéb felületek

A Microbond tartós, könnyen tisztítható és vizes helységekben, például zuhanykabinokban is használható. Az anyagban található kvarchomoknak köszönhetően az anyag A1-es csúszásmentességi besorolással rendelkezik, így a mikrocement felület nem csupán a beltéri vizes helyiségekben van jelen, hanem közkedvelt bevonata a medencéknek, kerti zuhanyzóknak.

A Microbond designbeton bevonat a kandallók esetében is praktikus és esztétikus megoldásnak bizonyul. Tűztérben nem, de a kandalló felületén biztonsággal alkalmazható, +80 °C -ig.

Rétegvastagság és súly
A közhiedelemmel ellentétben a designbeton nem nehéz: 1-3 mm-ben alkalmazzuk, mely így 200x könnyebb, mint a tömör beton megoldások.
A tömör beton megoldások további hátránya, hogy azok telepítéséhez darus megoldásokat kell igénybe venni, a szállítás, installálás során az elemek törhetnek, elkészítésük időigényes. A mikrocement bevonat számottevően flexibilisebb és a törés kockázata nem áll fenn.

Elkészülési idő
A 2-4 réteg glettelés és a 2-4 réteg lakkozás jellemzően 1-2 hét alatt készül el a rétegek közti 24 órás száradási időket betartva.
Fontos! A kivitelezés során teljes járásmentes felület szükséges, semmilyen szakmunka párhuzamosan nem végezhető az adott helyiségben. Például: fürdőszoba bevonatolása esetében villanyszerelési, csőszerelési, festési munkálatok végzése nem lehetséges. Miért kérjük ezt? Sajnos előfordult már olyan eset, hogy a lakás másik részén a festők csiszoltak és a finom porszemcsék beleszálltak a száradó lakkrétegbe, így a mikrocement rendszer tönkrement, használhatatlanná vált. A munkaközi felület tehát sérülékeny, javítása idő- és költségigényes, az előző példához hasonló figyelmetlenségek pedig garanciavesztéssel járnak.

Proseco - Microbond

Felületelőkészítés, hordozófelület
A speciális összetételének köszönhetően nem csak cementkötésű hordozón alkalmazható, hanem olyan felületekre is, mint gipszkarton, vakolat, meglévő fal- vagy padlólapok, fa, laminált lemez, fém stb.

Mint minden építőipari munkánál, a Microbond rendszer kivitelezésénél is kulcsfontosságú a minőségi felületelőkészítés. Fal esetében cementbázisú alapvakolat, padló esetében pedig minimum 35 MPa nyomószilárdsági értékű, cementbázisú alapfelület szükséges a pontszerű benyomódások elkerülése végett. A vízszintes és függőleges felületeknek síknak és simának kell lenniük, fal esetében a festésre előkészített, padló esetén pedig PVC burkolat fogadásának megfelelő állapot a minőségi követelmény.
Amennyiben gipszet tartalmazó alapra hordjuk fel a Microbond® rendszert, úgy dupla alapozóval kell ellátni a felületeket a rétegek elválasztásához.

A legtöbb esetben a meglévő csempeburkolatra, járólapra is felvihető a designbeton bevonat, amennyiben a hordozófelület tapadása ezt lehetővé teszi. Megfelelő tapadó- és nyomószilárdság esetén a felületet gyémántcsiszoljuk, majd a fugaközöket padlókiegyenlítővel egy síkba hozzuk. Erre elkészíthető a kívánság szerinti bevonat. Amennyiben a meglévő burkolat tapadása nem megfelelő, az egész burkolatot javasoljuk eltávolítani.

Tartósság, ellenállóság és javítás
A Microbond® rendszer ellenállóképességét az alapfelület nyomószilárdsága és a kivitelezés során alkalmazott Cerbero lakkréteg/védőréteg adja. Jellemzően kétféle sérülést tapasztalunk munkáink során: mechanikai és vegyi anyagok okozta sérüléseket. A Microbond rendszer ellenállóképessége a laminált padló, svédpadló és greslap között helyezkedik el, azonban az alkalmazott védőbevonat kisebb, közepes mechanikai hatások ellen kellő védelmet biztosít.

A glettbeton élettartamát sok tényező befolyásolja. A homlokzati felületek (fal, konyha hátfal, recepciós- vagy konyhapultok) élettartama lényegesen hosszabb, mint a forgalomnak kitett járófelületek, mint például lépcső vagy padló. Laminált- vagy csempeburkolatok esetén a javítás nyoma meglátszik, mivel az égetési, gyártási színkódok, sorozatok esetenként eltérőek lehetnek. Ahogyan a különböző anyagok másként színeződnek, úgy a beton színe is eltérhet, hiába alkalmazzuk ugyanazt a színkódot.

Ellenállóságát a vegyi sérülésekkel szemben az alábbi hitelesített vegyszerállósági táblázat igazolja:

Proseco - Microbond

Fenntarthatóság
Az Ecobeton által gyártott mikrocement, betonvédő és betonerősítő anyagaink egy olyan ellátási és termelési lánc szoros együttműködésének eredményei, ahol a tagok számára fontos a környezetvédelem, illetve a fenntartható fejlődés és akik a felsoroltak szellemében végzik mindennapi tevékenységeiket. A vállalat hitelességét és megbízhatóságát számos tanúsítvány igazolja, de folyamatos fejlődésre és további bizonyítványok megszerzésére törekszünk. A termékeink VOC mentesek és ártalmatlanok az egészségre, környezetre.

Hol tudom megnézni?
Amennyiben többet szeretnél megtudni a designbetonról, váci telephelyünkön számos bemutató felületet készítettünk, így a mikrocement megtekinthető, megérinthető. Időpontot egyeztetni a megadott elérhetőségek bármelyikén lehet. Látogass el hozzánk, reméljük, hogy mihamarabb találkozunk!

 

Rasman-Parti Eszter: +36 30 072 6456
Dobrocsi Gergely: +36 30 866 4886
beton@proseco.hu