TEAKhome - Teakfa kerti bútorok

Teakfa kerti bútorok

Tippek valódi fa kerti bútor választásához a TEAKhome-tól!

 

Érkezik a tavasz, és ilyenkor már érdemes szétnézni kerti bútor fronton. Hiszen szezon előtt jókora kedvezménnyel lecsaphatsz arra a szettre, amin ülve majd a reggeli kávédat kortyolgathatod madárcsicsergést hallgatva, vagy ami körül a barátokkal élvezhetitek a nyári grillpartikat. Adunk néhány tanácsot, hogy milyen bútort válassz, ami nem csupán 1-2 szezont bír ki, hanem akár még az unokákat is kiszolgálja! A titok a megfelelő faanyagban rejlik.

TEAKhome

Időjárásálló teakfa
Megfelelő felületkezeléssel a legtöbb tömörfa hosszú időn át megőrzi szépségét. Azonban létezik egy olyan fa, amit saját olaj és gumitartalma tesz ellenállóvá nem csak az időjárással szemben, de a gombákkal és a rovarokkal szemben is. Ez pedig a teakfa. (Persze, ha már követed a blogunkat, ez nem volt nehéz feladvány számodra.)

A teakfa kerti bútorokról azt tartják, hogy átlagosan 70 évet is kibírnak a természet viszontagságainak kitéve. Azt is mondhatnánk, hogy a teakfát kültéri bútornak teremtették! Annyira minimális karbantartást igényel, hogy azok is bátran választhatják a valódi fa bútort a műanyag szettek helyett, akik tartanak a felületkezeléssel járó macerától. A teakfa esetében tulajdonképpen csak egy ecset és egy speciális olaj szükséges. Ezzel az olajjal kell átkenni a szezon végén, mielőtt elrakjuk a bútorokat. (A teakfa ápolásáról itt már írtunk korábban.) Tényleg nem ördöngösség!

Ráadásul a fára kiömlő vörösbor vagy kicsapódó zsír sem okoz fejtörést. Egyszerűen egy finom dörzspapírral megcsiszoljuk a felületet, és már el is tüntettük a szépséghibákat! A teakfát nem kell lakkozni, sőt nem ajánlott és felesleges is, hiszen azt a fa olaj és gumitartalma miatt úgyis ledobja magáról. A speciális olajon kívül másra nincs szükség.

Egyre több kertben találunk medencét, ami mellé mi más is lehetne jobban passzoló, mint a teakfa bútorok? Mivel a teakfa szetteket nem kell félteni a ráfröccsenő víztől (hiszen az eső sem árt neki, mert tulajdonképpen vízálló), ezért bátran használhatjuk őket a víz közelében. Felejtsd el a műanyag kültéri bútorokat! Egy tömörfa kollekció eleganciát, egy csipetnyi luxust sugároz, főleg ha kivételes designnal párosul.

Formatervezett, praktikus, kényelmes kerti bútorok

A TEAKhome kínálatában található teakfa kerti bútorokat az elegáns, modern formatervezés jellemzi. Az elegáns design mellett a francia tervezők számára kiemelkedő szempont a kényelem és praktikum is. Nem csak azok találnak megfelelő szettet, akik nagy társaságot látnak vendégül, hanem azok is, akiknek talán csak egy kisebb erkély áll rendelkezésükre. A kétszemélyes kollekcióktól a 4, 6, 8 és 12 fős szettekig terjed a kínálat. De természetesen az asztalok és székek akár külön is rendelhetőek.

Ha tehát olyan kerti bútort szeretnél, ami:

  • valódi tömörfa
  • kézzel, egyedileg készített
  • hosszú évtizedekig megőrzi szépségét
  • vízálló és időjárásálló
  • könnyű karbantartani
  • elegáns, modern ugyanakkor praktikus és kényelmes

akkor csakis a teakfa a Te választásod! Egy ilyen szettet büszkén mutathatsz meg a családodnak és a barátaidnak. Ráadásul a kínálatunkban minden bútor limitált darabszámban készül, ezért kicsi rá az esély, hogy másnál is találkozol velük. Legyél egyedi a kültéri bútoraiddal is! Kattints ide, és tekintsd meg kerti bútorainkat!

 

Szerző: Nagy Katalin – TEAKhome Design