TEAKhome-Bútorok újrahasznosított faanyagból

Bútorok újrahasznosított faanyagból: a történet folytatódik

 

A tömörfa bútornak múltja van. Egy minőségi darab gyakran generációról generációra öröklődik, és továbbviszi tulajdonosainak történetét. Egy régi bútor mesélni tud, magába szívja a privát történelmünket. Aki tömörfa bútorral rendezi be az otthonát, az évtizedekre tervez és a természetes faanyag szeretete motiválja.

 

A régi faanyag új élete
Mivel a tömörfa megfelelő gondoskodással nagyon sokáig megőrzi szépségét, ezért a faanyagot újrahasznosíthatjuk azáltal, hogy új életre keltjük egy új designnal. Ezzel megmentjük az értékes fát, és a környezettudatosság szempontjából is okos döntést hozunk. Ráadásul ez lehet, hogy nem csupán újrahasznosítás, hiszen új funkciót is kaphat: ami korábban szerkezetfa volt, most bútorként születik újjá. Ez az upcycling lényege, hogy szemben az egyszerű újrafelhasználással (recycling), teljesen új funkciója lesz az adott tárgynak.

Gyakori, például a teakfa esetében, hogy régi épületek, hidak szerkezeti elemeit vagy vasúti talpfákhoz használt faanyagot használnak fel újra, és készítenek belőle praktikus és modern, egyedi designnal megálmodott bútordarabokat, ahelyett, hogy elégetnék azokat. Ezek a faanyagok nem ritkán akár több száz évesek, igazi patinás darabok, amelyeknek történetük van. De a folyók mellől összegyűjtött uszadékfák vagy ágak felhasználásával is csodás bútorok készülnek.

TEAKhome-Bútorok újrahasznosított faanyagból

 

Újrahasznosított bútorok: minőség és történelem
A mai fogyasztói kultúrában, ahol a gyakran változó trendek diktálnak, igazán egyedülálló érzés egy olyan bútort birtokolni, aminek már több évtizedes (vagy akár több száz éves) múltja van. A bútor saját múltja egybefonódik az új tulajdonosának történetével.

Az újrahasznosított tömörfa bútorok a minőséget képviselik, amit a nemes faanyagok szépsége és tartóssága biztosít. Az újrafelhasznált faanyagokban előforduló enyhe tökéletlenségek csak fokozzák a belőlük készült tárgyak egyediségét, természetességét, patinát, bájat kölcsönöznek neki. Ezeknek a daraboknak éppen ezek adják a varázsát, és tovább növelik annak értékét.

TEAKhome-Bútorok újrahasznosított faanyagból

 

Bútorok újrahasznosításra tervezve
A TEAKhome tömörfa bútorainak összeszerelésekor nem használunk fém kötőelemeket, helyette csapolásos és ragasztásos technikát alkalmaznak a szakembereink. Ennek a precíz kivitelezésnek köszönhetően nem sérül az értékes faanyag, és megkönnyíti az újrahasznosítást is.

Egy ilyen bútor azoknak való, akik tisztelik a fát, szeretik az egyedi darabokat, fontos számukra, hogy ne csak egy divatos bútort kapjanak, hanem egy olyan különleges darabot, ami büszkén hirdeti a múltját. És ezáltal a fa életének egy fejezetévé válik tulajdonosa története is.

Válasszon újrahasznosított faanyagokból, kézzel, egyedileg készített bútorainkból ide kattintva, ha pedig kérdése van, keresse Katalint!

A TEAKhome szakértője:

Nagy Katalin


TEAKhome