Alexy Üvegtechnika Orosháza Kft. – Be Creative Glass

Üvegkorlátok az Alexy Üvegtechnika Orosháza Kft. – Be Creative Glass kínálatában

 

 

Cégünk teljes körű megoldást nyújt az üvegfelületek sokrétű felhasználására a tervezéstől a kivitelezésig. Egyedileg tervezett, egymással összhangban álló kreatív felületeket alakítunk ki szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt.

Napjainkban az élet minden területén egyre nagyobb figyelmet kap az ÜVEG. Legyen az az otthonunk – lakás vagy ház – irodaépület, pláza, orvosi központ. stb. Beltéri, kültéri, valamint köztéri alkalmazásra is kiválóan alkalmas.

 

ÜVEGKORLÁTOK
Ha néhány szóval kellene jellemezni az üvegkorlátokat, ezek a szavak a dekoratív, biztonságos, egyedi és a megbízható lennének.

  • Az üvegkorlát dekoratív, hiszen átlátszóságával kimagasló esztétikai élményt nyújt. Ezáltal lakások, irodák, erkélyek díszévé válhat.
  • Biztonságos, mert edzett, ragasztott üvegből készül és hatalmas erőhatásnak képes ellenállni a maximális biztonság érdekében.
  • Egyedi, hiszen mindenki ízlése szerint választhatja ki az üveget, mely lehet teljesen átlátszó, savmart, vagy akár színes (kék, zöld, bronz, vagy szürke) , így tökéletesen beleilleszkedhet az otthoni ill. munkahelyi környezetbe az igényeknek megfelelően.
  • Az üvegkorlátok megbízhatóak, hiszen kültéren és beltéren is egyaránt használhatóak, miközben légies megjelenést biztosítanak. Természetesen anyaguknál fogva nem korrodálódnak

Az építőipari kivitelezésben talán a korlátok mentek át a legnagyobb műszaki változásokon. Elmaradtak a súlyos rögzítő elemek, oszlopok. A rögzítési lehetőségek alsó és oldalsó vonalban helyezkednek el, lehet egybefüggő és szakaszos vonalmenti, valamint oldalsó pontmegfogásos megoldás is.

 

ALSÓ PONTMEGFOGÁSOS
Elsősorban lépcsőkorlátok, alakos üvegek rögzítésére szolgálnak. Nagy előnye , hogy követni lehet a fogadószerkezet vonalvezetését. Általában 50 mm átmérővel és dupla sorban használjuk. Olyan stabilan tartja az üvegtáblákat, hogy a kapaszkodót is elhagyhatjuk. Az üvegek 6+6, 8+8, ill. 10+10 mm-es edzett ragasztott biztonsági üvegek.

 

ALSÓ SÍNES, VONALMENTI
Galériák, terasz korlátok üveg megfogására használhatjuk, többféle rögzítési móddal.

A legtöbbet alkalmazott a födémre szerelt változat. A biztonságos rögzítés miatt a födém széltől számított kb. 70-80 mm-re kell szerelni. 10 mm magas esővíz elvezető magasítással is lehet rendelni. Kivitele eloxált alumínium, ill. rozsdamentes színre eloxált alumínium.

Födémszélre szerelt változat kialakítása miatt nagyobb teherbírású és teljes egészében a födémszélre illeszthető az üveg, de a megfogatás ugyanúgy 70 mm re történik. A profil “L” alakú, rövid szárát rögzítjük, majd takaró lemezzel borítjuk be. Kivitele mint a födémre szerelt síné.

A födém oldalára szerelt változat kihasználja a terasz teljes nagyságát, de számolni kell, hogy az üveg mérete megnövekszik. Az oldalsínt burkolattal látjuk el, ami lehet eloxált alumínium, valamint rozsdamentes színre eloxált alumínium. Szigetelt födém esetén is megoldható az oldalsó vonalmenti rögzítés, létezik olyan magas profil amely a járószint magasságáig emeli ki a profilt, a rögzíthetőség ugyanakkor marad a szerkezeti betonban a szigetelés alatt biztonságosan.

Az üvegek 6+6, 8+8, ill. 10+10 mm edzett ragasztott biztonsági üvegek.

 

ALSÓ LÁBAS
Ezt a megoldást akkor alkalmazzuk, ha nagy mennyiségű csapadékra számítunk. Ugyanakkor a rögzített kapaszkodó ebben az esetben kötelező. Egyaránt létezik födém- és oldalrögzítéses elem is, alkalmazzuk lépcsőkarok esetében is. A szerelvények rozsdamentes kivitelűek. Felhasznált üvegek: 6+6, 8+8 mm edzett ragasztott biztonsági üvegek.

 

OSZLOPOS
Hagyományos üvegkorlát- megoldás esetében oszlopos korlátról beszélünk. Alkalmazzuk födémre és oldalt rögzítéssel is, valamint furatos (edzett) üvegezéssel, és furat nélkül (edzetlen) is. 4+4, 5+5, esetleg 6+6 mm edzett ragasztott, vagy sima ragasztott üvegeket alkalmazunk. A kapaszkodó és üveg fogadó elemek rozsdamentes szálhúzott kivitelben kerülnek beépítésre.

 

Alexy Üvegtechnika Orosháza Kft. (BeCreative Glass)

Mobil: +36 20 330 05 18
E-mail: info@becreative.glass és info@auo.hu
Web: www.becreative.glass
Facebook: facebook.com/becreative.glass
Képviselő: Furus Noel
Cím: 5900 Orosháza, Juhász Gyula utca 5091/1 hrsz.