LOSZ Akadémia

Összefoglaló a márciusi LOSZ Akadémiáról

 

Március 6-án a LOSZ AKADÉMIA második alkalommal került megrendezésre, mely a tapéta rejtelmeibe vezette be a jelenlévőket, akik szép számban gyűltek össze. A nagy létszám miatt a MaxCity nagy rendezvénytermében kellett megtartani az oktatási napot.

LOSZ Akadémia

Ennek a négy órának az első felében Tóth Ervin ( SZMTOI Alelnök, szobafestő, mázoló, tapétázó aranykoszorús mester) tartott előadást a tapéta fajtákról, az anyagokról, a ragasztókról, és annak fajtáiról. A képanyagokból láthattunk néhány rossz példát, és megtudhattuk miért gyűrődik össze a falon a tapéta, vagy a nem megfelelő előmunkálatok során miért potyog le a falról, vagy hogy miért nyílnak szét az összeillesztéseknél. Persze ezeknek az orvoslására is kaptunk megfelelő magyarázatot. Az előadás végén a tesztlap kitöltése után a kávészünet következett.

Ezután a Falra Magyar cégvezetőjétől Dombrádi Kláritól és Szabó Dorottya tervezőtől megtudhattuk, hogyan készülnek az elterülő minták, és mikre kell figyelni az egyedi mintájú tapéta tervezésekor.

A gyakorlati tanácsok után a nap befejezéseként pedig Hárosi Erika a Cadline Kft.-től mutatott egy-két praktikát, hogy a kiválasztott tapétánkat hogyan tudjuk szépen elhelyezni a látványtervben.

A következő alkalom április 4-én lesz. Mindenkit arra buzdítok, hogy időben regisztráljon, hiszen izgalmasabbnál-izgalmasabb témák követik egymást.
Mindenkit szeretettel várunk az elkövetkezendő alkalmakkor!

 

Bori Éva
lakberendező