Gábor Márta

Pusztai Márta


A stílus érték.

A stílus számomra a tiszteletről szól: magunkat és környezetünket is megtiszteljük azzal, hogy megjelenésünk, ruhatárunk, illatunk, ápoltságunk, otthonunk vagy munkakörnyezetünk ízléses, korszerű, igényes. A stílus nemcsak tiszteletet kelt, de hitelessé is tesz és képes vállalkozásunkat támogatni annak pozícionálásában, brand értékeink kommunikálásával, magánemberként pedig saját, vagy családunk stílusprofilját fejezi ki.

Tervezőként azt vallom, hogy bármely stílusirányzatban lehet korszerűt, ízléseset alkotni, a kulcs a megbízó iránti empátia és a stílusérzék. Arra törekszem, hogy ráérezzek megbízóm vágyaira álomotthona vagy vállalkozása megjelenését illetően, de azt olyan ízléssel és ötletekkel együtt fogalmazzam meg vizuálisan, amit legszebb álmaiban sem tudna képzelni. A tervezői folyamat első lépéseként a megbízó stílusprofilját alkotom meg, hogy az enteriőr igazán róla/cégéről meséljen.

Szakmai karrierem során a stílus értékteremtő ereje mindvégig meghatározó volt. Marketing közgazdászként nemzetközi és hazai márkák image építő munkáját támogattam, majd egy francia divatiskolában szín- és stílusszakértő végzettséget szereztem. Stílustanácsadó szalonomban magénemberek és cégek stílusos megjelenésének tervezését tanítottam, miközben lakberendező végzettségemet kamatoztatva elkezdtem társammal, Gajer Emesével ingatlanbefektető partnereinknek home staging és lakberendezői projekteket vállalni.

A home staging az eladásra vagy kiadásra szánt ingatlanok lakberendezését, felkészítését jelenti, melyben kiválóan tudtam kamatoztatni közgazdász, stílusszakértő és lakberendező képzettségemet.

Az ingatlanbefektetői projektekben megtanultam az építési/felújítási munkák minden részletét, így lakberendezőként extra szolgáltatást nyújtva az ingatlanok felkutatásától kezdve az alaprajz korszerűsítésén át a teljes generálkivitelezés koordinációja is az én dolgom, a lakberendezést követően pedig igény esetén az értékesítést, hasznosítást is én végzem megbízóimnak.

A befektetői projekteken túl ma már a klasszikus lakberendezési, belsőépítészeti munkák teszik ki a projektjeink nagy részét: irodák, családiházak, villák, nyaralók, luxuslakások tervezésére fókuszálunk.

A divatot diktálják, a stílus viszont eredeti. Az Iconist Stúdióban eredeti, stílusos és személyreszabott enteriőrök születnek.

Pusztai Márta

KÉPEK