Szalárdi Zsófia

Szalárdi Zsófia


Mottóm:
“Az a lakástulajdonos, aki nincs tisztában azzal, hogy az otthon az ember tükörképe, a legsúlyosabb hibába esik: egyszerűen lemásolja a valahol látott szép megoldásokat, és aztán évekig, esetleg évtizedekig rá sem jön, miért is nem szeret otthon lenni.” (Götz Eszter)

 

Írhatnám, hogy gyerekkorom óta a lakberendezés volt az álmom…
de ez nem lenne igaz.

Az én szenvedélyem mindig is a kőburkolatok voltak, jobban mondva, gyerekkoromban még csak az ásványok és a kőzetek. Közülük is elsősorban a családommal együtt gyűjtött kövek, majd a későbbiekben az ásványbörzéken megvásároltak. Amikor – néhány kitérő után – 2001-ben a férjemmel megnyitottuk a “köves” vállalkozásunkat, akkor jöttem rá, hogy ez az, amit tényleg csinálni akarok.

Eredeti végzettségem német nyelvtanár, a tervezésbe pedig úgy csöppentem bele, hogy először fürdőszobákat kezdtem tervezni egy 3D burkolattervező programmal a hozzánk betérő ügyfeleknek teljesen ingyen. Majd ahogy egyre inkább nőtt az igény a terek szakemberrel való megtervezéséhez, nyitni kezdtünk a lakberendezők felé.

Először oktatásokat szerveztünk nekik, majd annyira megtetszett és lenyűgözött ez a szakma, hogy jelentkeztem egy 2,5 éves OKJ-s képzésre a Stílusházba. Úgy gondoltam ugyanis, hogy nem tehetem meg a hozzánk betérő és nekünk bizalmat szavazó ügyfelekkel, hogy lelkes amatőr módjára tervezgessek továbbra is – és már nem csak fürdőszobákat.

Munkáimban ezért találhatók meg szép számmal kőburkolatokkal tervezett lakások, és bár természetesen olyan megbízásokat is szívesen elvállalok, ahol nem feltétlenül szeretnének követ használni, ha tehetem, mindig becsempészem az enteriőrökbe a kőburkolatok megismételhetetlen, egyedi világát.

Szalárdi Zsófia

KÉPEK