Szalay Katalin

Szalay Katalin


LOSZ Év Lakberendező Teamje 2016 – szakmai nyertes csapatának tagja

Tervező Tag

 

+36 20 518 9784
szalaykatalin@hotmail.com

www.katikavarga.com

Amire büszke vagyok a Trilak 2012. Év Lakberendezője versenyen 1. helyezett lettem. A nyereménynél sokkal fontosabb volt a szakmai elismerés.

Azok közé a boldog és szerencsés emberek közé tartozom, akiknek az a munkájuk, amit az életben a legjobban szeretnek csinálni. Nem csak enteriőröket tervezek, hanem grafikai tervezést is vállalok. Nem használok számítógépes tervezőprogramot, hanem szabad kézzel rajzolok, amelyben benne van a szívem és a lelkem is, nemcsak a szakmai tudásom.

Másik fontos dolog számomra a szakmai továbbképzés, mert egy lakberendezőnek sok mindenhez kell értenie. Azon szakmák közé tartozik, ahol szinte naponta jelennek meg új anyagok, technológiák és trendek. Folyamatosan képeznie kell magát, hogy tudása naprakész legyen.
Számomra az ügyfél igényei a legfontosabbak, az építészeti elemek és a szakmai szempontok figyelembe vételével. A lakberendezés kiindulópontja az életvitel és a kényelem. Elsődleges a funkció, míg másodlagos a design. Cél a „jó itt élni” érzés elérése.

A stílus az önkifejezés egyik módja. Nem a trend határozza meg a stílust, az alkalmazott színeket és anyagokat, hanem az ügyfél. Ő fog ott élni és neki kell szeretnie. Együtt kell létrehoznunk a személyiségét tükröző otthont. Ehhez sok-sok türelem és bizalom szükséges.

Egy otthon az idő folyamán alakul ki és nem a lakásfelújítás vagy egy új lakás berendezésének befejezésével . A dekorációnak a tulajdonos személyiségét kell tükröznie, a képek, a könyvek, az emléktárgyak vagy gyűjtemények, mind-mind az életében fontos dolgokra utal. Ettől lesz a lakásból otthon. Az a lakás, amelynek nincs egyénisége unalmas és rideg. Minden érzelemmentes helyiség ismérve: lélektelen, erőltetett, sablonosított reprodukció.

Szalay Katalin

MUNKÁK

KÉPEK