Zsuzsics Renáta

Zsuzsics Renáta


Tervező Tag

 

+36 30 358 0057
zsuzsicsrenata@yahoo.com

A különleges formatervezésű vagy éppen egyszerűségükben szemet gyönyörködtető tárgyak szeretete egészen gyermekkoromig nyúlik vissza: vágyaim első netovábbja a könyvespolcunk tetején trónoló fekete-fehér csíkos Zsolnay macskaváza volt.

Óvodás koromban keramikus, kisiskolásként kirakatrendező szerettem volna lenni.
Később tolmácsként és fordítóként sokáig meghatározó szerepe volt mindennapjaimban az olasz nyelvnek, amin keresztül a legendás itáliai formatervezés remekeivel, minőségüknél fogva időtálló matériáival is megismerkedhettem.

Lakberendező tanulmányaimat 2018 nyarán zártam jeles eredménnyel és a vizsgabizottság dicséretével.
Vizsgamunkám ezen a linken tekinthető meg.

Minden stílus kecsegtet valami izgalmassal, legszívesebben mégis modern, játékos tereket tervezek, s megpróbálok a legegyszerűbb alaprajzba is némi rafinériát csempészni, mindezt az esztétikum és a praktikum szem előtt tartásával.

Rajongok a színekért, a térszervezés és -tervezés során igyekszem kiaknázni a bennük rejlő hangulati -pszichológiai és vizuális lehetőségeket. (Nem véletlenül örök favoritjaim a kellemesen tarka, játékos, értéket képviselő Gabbeh szőnyegek.)

Kedvenc anyagom a dizájnerzsenik által formába álmodott, csúcstechnológiával megmunkált műanyag, de szeretem a természetes köveket, ásványi textúrákat is. Szívesen kísérletezek párosításukkal, ellentmondásaik feloldásával.

Híve vagyok a szellős, letisztult, egy-egy látványos vagy éppen meghökkentő – de semmiképpen sem túlzó – belsőépítészeti megoldással (például egy szép lépcsővel) különlegessé tett enteriőröknek.

Kedvelem a rövidebb távra berendezendő lakások jelentette kihívásokat is, hiszen korunk urbánus nomádjai is harmonikus miliőt érdemelnek és kívánnak, még akkor is, ha az őket körülvevő tereket csak ideiglenesen hívhatják otthonuknak. A világ több különböző pontján éltem és jártam, a gyakori költözések során gyűjtött tapasztalataimat szívesen kamatoztatom ezekben a kölcsönös adaptációt igénylő helyzetekben.

Előszeretettel tervezek négylábúak – elsősorban a „ház nagy, puha díszeit” jelentő macskák – vagy éppen az allergiával küszködők szempontjait figyelembe vevő lakásbelsőket.

Újabban nagyon érdekelnek a szoba- és balkonnövények, izgalmas feladatnak tartom a berendezés stílusához hangolni őket.

Bibliaként olvasom az olasz nyelvű lakberendezési magazinokat, de alapműveknek tekintem Torday Aliz könyveit is.

Figyelemmel kísérem a trendek alakulását, ám szilárdan hiszek az időtállóságban és a minőségben. Megrendelőimet arra szeretném bátorítani, merjenek önmaguk lenni, túlpillantani az aktuális divatirányzatokon, lelküket „megszólító” tárgyakat és érdekes megoldásokat választani otthonuk egyedivé tételéhez.

Hiszem, hogy minden lehet szép a megfelelő környezetben, s azt is, hogy lakótér és lakójának személyisége izgalmas, tanulságos folyamatként – tárgyakon, bútorokon, színeken és anyagokon keresztül – képes összehangolódni, ezáltal erősíteni egymást.

Aktív, segítő részese lenni ennek a folyamatnak igazi örömmel tölt el.

Zsuzsics Renáta

MUNKÁK

KÉPEK