OTTHONDesign Ősz 2021

OTTHONDesign Ősz 2021

A Lakberendezők Országos Szövetsége az OTTHONDesign Ősz 2021 keretében két izgalmas kisenteriőrrel várta a lakáskultúra szerelmeseit.

A 60 nm-es stand egyik oldala a hulló falevelek pazar színeihez igazodva megkomponált puha, hívogató menedéket jelenített meg: meleg tónusai, szemet gyönyörködtetően gazdag textúrái, különleges matériái mind-mind gondtalan ejtőzésre, a zord időjárás elől való behúzódásra csábítottak. A háttérként szolgáló falra a Casati Color mesterei varázsoltak nosztalgiát sugalló nyomott mintát és bámulatos struktúrát, megadva az alaphangulatot. Örök kedvenc a Chesterfield bútorok jellegzetes vonalvezetését követő, mélytűzött gombolású párnázatával kényelmet ígérő elegáns New York kanapé, melyet a Mobiladalin biztosított. Az időtlen darab meglepő, de ideális párjának bizonyult a színével és anyagával dió- vagy gesztenyeburokra emlékeztető füles Jilth fotel. Az MB Kandalló Legionis fantázianévre hallgató, egyszerre klasszikus és modern, szabadonálló bioetanol különlegessége már puszta jelenlétével fokozta a bekuckózós atmoszférát – lobogó lángjait, izzó parazsát a sokoldalú, igazi Jolly Jokerként viselkedő Anatolia puffok változatos árnyalatai idézték meg. Kuriózumnak számított a minden érdeklődő figyelmét azonnal felkeltő két dohányzóasztalka és a velük rokon Rafiki lámpa: mutatós és hangzatos alapanyagaikat (csomoros nyárkorong, darázsjárta juhar) műgyantával tette múlhatatlanná és drótból formált bonsai motívummal díszítette a KG Design zseniális alkotópárosa. A vöröslő levelű faágakból, bogyókból, különféle termésekből és gyümölcsökből álló dekorációt akár a fiktív lakók is gyűjthették az őszi erdőben tett kiránduláson, méghozzá a Praktiker kínálatából választott stílusos vintage city bike-ok nyergébe pattanva. A látványt megkoronázó, könnyed fémszerkezetével maga is őszi termésre emlékeztető filigrán Nebula függeszték az Elter Világítás széles palettáját dicsérte, ahogyan a korán leszálló novemberi estékbe szelíd fényükkel békés nyugalmat csempésző USB lanternák is. Páratlanul élethű mozgóképeken káprázatos színorgiát produkált az LG szemkímélő, környezettudatos OLED televíziója, melyre formatervezési szempontból is öröm volt rápillantani. A tekintélyes méretű készülék a Loftinterior karakteres, impozáns tömörfa komódján foglalt helyet. Mesés mintaparádéjával nyűgözte le a látogatókat a Kabiri Szőnyegház csobi kelimje, diszkrét egzotikummal fűszerezve a miliőt.

Előzetes regisztráció alapján személyes szakmai konzultáció folyt három teljes napon át a fegyelmezettségében inspiráló, letisztult tanácsadói oldalon. Tervezőink legjobb tudásukkal segítettek eloszlatni minden otthonszépítéssel, térrendezéssel, anyagválasztással kapcsolatos dilemmát.
A finoman szennyezett betont imitáló felületre bravúrosan felfestett mangánkék vonalak falon kívül futó, képzetbeli kábelrendszert hivatottak szemléltetni – tanácsadóink logikus gondolatmenetének metaforájaként. A koncepciót a Berker stilizált kapcsolótáblába foglalt, egészen a Bauhausig visszanyúló dizájntermékei ihlették. Egyszerűségükben vonzó formáik, kivételes anyagaik (mint például a legendás Rosenthal porcelán) tapintható élményt kínáltak. Bódis Oxána festőművésznő élénk színű, határozott ecsetvonásokkal vászonra álmodott portréi ugyancsak beszédes kellékként kerültek a falra: a személyes kontaktus jelentőségét, a lakberendezés pszichológiai oldalát is hangsúlyozták, hiszen az enteriőrtervező sokféle ember szerteágazó igényeire reflektálva javasol megoldást, az empátia kulcsfontosságú. Józan mértéktartásával idomult a tér légköréhez az Elter Világítás fekete keretes Wenna állólámpája – vélt vagy valós szigorát a Praktiker asztalainak fényes fehér lapjában tükröződő szimpatikus, Bluetooth hangszóróként is funkcionáló, hordozható USB lámpácskák oldották. A háromdimenziós térbeli elemmé avanzsáló LED függeszték ovális alakja és szerkezetének variálhatósága visszaköszönt a Bellamo Premium Comfort által kölcsönzött dizájnkanapéban is: a 360 fokban körbeforgatható háttámlának hála otthonunk belső tere állandóan változó perspektívából élvezhető. A nem mindennapi díványon túl a harmonikaszerű, játékos ülőmacaronokra és lerakóasztalkára is valódi ínyencségként csodálkozott rá a publikum. A bőrből készült kézműves darabok a svájci deSede kiváló minőségét képviselték. Tanácsadó kollégáink és vendégeik számára az Europa Design repertoárjából származó Wilkhahn Aline székek karfás és karfa nélküli változatai garantálták az ergonómiát.

A standot Ács Erzsébet, Kővári Judit, Ferenczi Éva és Zsuzsics Renáta tervezték.

fotók:

Jankovich Oszkár
Katona Etelka
Zsuzsics Renáta


OTTHONDesign Ősz 2021