A tárolási gondok minden fürdőszobában -– függetlenül annak méretétől – előfordulnak. Természetesen ezek a gondok a rendelkezésünkre álló tér méretétől és a tárolni kívántaktól függően más és más mértékben jelentkeznek. A megoldás: ki kell használni minden négyzetcentimétert.

 

Az alábbiakban egy pár ötletet szeretnék adni a tárolási gondok enyhítésére. Remélve, hogy az itt leírt tárolási ötletek nemcsak a kis lakásban lakók problémáira jelentenek gyógyírt, hanem mindenkinek négyzetmétertől függetlenül. Ne felejtsük, ha rend van a fürdőszobában (is), mindjárt sokkal nagyobbnak látszik a minket körülvevő tér!

 

Szekrény a fürdőbenNem fér el egy beépített szekrény a fürdőszobában, nincs hol tárolni a törülközőket.

A megoldás:
Ha van elegendő hely egy szabadon álló szekrénykének, azzal áthidalhatjuk a problémát. A hely méretétől függően ez lehet alacsony, vagy magasabb, egyajtós vagy kétajtós, esetleg fiókos. A szekrény festése harmonizáljon a fürdő témájával (színvilágával), és feltétlenül vízálló anyagból készüljön. Amennyiben nincs hely egy különálló szekrénykére sem, úgy a mosókagyló alatti részt kell hasznosítanunk. Építtessünk pultra szerelt mosdót, ennek nyitott polcain tárolhatjuk a használatra váró törülközőket.

 

 

 

Wc és virágAz ajtóból pont a WC-kagylóra látni.

A megoldás:
Ha a hely megengedi készítsünk egy paravánt, vagy térelválasztót a privát szféra védelme érdekében. Ez a térelválasztó egyben extra tároló helyként is funkcionálhat. Ha fából, vagy gipszkartonból készül, úgy elég masszív, ám 10-15 cm mélysége bőven elegendő a flakonok, illatszerek tárolására. Tükrös ajtóval ellátva, még a legkisebb fürdőszoba méretét is tágítani képes (ilyenkor azonban ügyeljünk arra, hogy a tükörbe ne rúgjon bele senki, ezért annak ajtaja semmiképpen ne érjen le a padlóig).

 

 

 

 

Rendezett polc

Nem férnek el az illatszerek, fogkefék a fürdőszobapolcon.

A megoldás:
Cseréljük le a kiöregedett polcot, főleg, ha divatjamúlt – és olcsó kinézetű – műanyag polcunk van. Az új polc legyen modern. A fürdőnk hangulatát követve készülhet fémből és üvegből, illetve – festett vagy nyers kezelt – fából. Készíttessük méretre, hogy a rendelkezésünkre álló teret maximálisan kihasználhassuk. Amennyiben könnyű-szerkezetes házunk van, a gipszkartonba belevágott falfülke is nagyon jó szolgálatot tehet. Kialakítása egyszerű, szinte házilag is kivitelezhető. A hatást fokozhatjuk, ha a fülke belsejét tükörrel burkoljuk. Ilyenkor mélységet kap a falfülke, és a benne tárolt tárgyak képét megduplázva kellemesen növeli a teret.

 

 

 

 

Tárolási ötletek a fürdőszobába

Örökké rendetlenség van a fürdőszobapolcon. Az illatszerek, rúzsok, szempilla-spirálok össze-vissza keveredve zűrzavaros képet adnak.

A megoldás:
Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon a káosz. Használjunk kis fonott kosarakat – vagy lezárható tetejű üveghengereket – a rúzsok, púderek, ecsetek, stb. tárolására. Ha lehet, legyen külön tartójuk a rúzsoknak, külön a szemceruzáknak… És még egy fontos dolog: Nem siethetünk annyira reggel, hogy ne jusson időnk mindent visszatenni a helyére!

 

 

 

 
Szekrény a fürdőbenNincs gyógyszeres szekrényke a fürdőszobában.

A megoldás:
A gyógyszerek, kötszerek, vegyszerek (pl. sebbenzin, alkohol) tárolására a kisgyermekek által el nem érhető magasságban elhelyezett és zárható szekrény a követelmény. Ha nem rendelkezünk ilyennel, felszerelhetünk a falra egy fiókos dobozt (pl. IKEA), amit fessünk be úgy. Hogy a fürdőszobánk színeivel harmonizáljon. Tréfás – és egyértelmű jelzés – a dobozra festett vöröskereszt, bár ez nem minden enteriőrbe illeszthető bele problémamentesen. Ha sehogy sem fér be a fürdőszobába a házi gyógyszertár, a konyhában is kialakíthatunk egy zárható fakkot a gyógyszereknek.

 

 

 

 

Szekrények a fürdőszobában

A régi bérházakra jellemzően nagy belmagasságú, de kicsi a fürdőszoba.

A megoldás:
Ha nincs elég hely a padlón, terjeszkedj felfelé! Szerelj fel vagy készíttess olyan bútort, ami kihasználja a magas mennyezetet. A felső polcokra a ritkán használt dolgok kerüljenek (senki nem szeret gyakran létrát mászni), alulra a rendszeres használatúak.

 

 

 

 

 

 

Világítástechnikai ötlet a fürdőszobába

Nincs ablak a fürdőszobában. Örökké félhomály van, ami nem csábít hosszas tartózkodásra.

A megoldás:
A hagyományos tükör fölé helyezett fénycső (vagy, ami még rosszabb: a tükrös-ajtós műanyag szekrénykébe rejtett 25W-os izzók) helyett szerelj fel inkább falikaros lámpákat. Egyet-egyet a tükör (tükrök) mindkét oldalára. Ügyelj a szimmetriára! Mindegyik lámpa alá – ha már a villanyszerelés miatt úgyis falat kell vésni – konnektor is kerülhet. Így a hajszárítás, borotválkozás könnyebben elvégezhető a kábelek összegabalyodása nélkül. Kiváló megoldás az álmennyezetbe rejtett, irányítható fényű spot-lámpák alkalmazása is.

 

 

 

Fürdőszoba

Nagy és kényelmes a fürdőszobád, sok időt töltesz ott, ám mégis unatkozol benne.

A megoldás:
Szereltess fel egy kis TV-t, vagy mini sztereo-berendezést a fürdőszobába úgy, hogy azok a kádban ülve jól láthatók, illetve hallhatók legyenek. Semmi nem lehet kellemesebb, mint egy ellazító fürdőzés amint a háttérben relaxáló zene szól. A reggeli sietős készülődéshez viszont a friss hírek, és az időjárás-jelentés lehet elengedhetetlenül fontos. Vigyázz: Nedves kézzel ne fogj meg semmilyen elektromos csatlakozást! Ügyelj arra is, hogy a távirányító ne legyen vizes!

 

 

 

 

 

Fürdőszoba és a ruhák

Nem tudod hova letenni a fürdéskor levetett ruhákat.

A megoldás:
A földre leszórt ruhák nem túl esztétikusak, és a ruháknak sem tesznek jót. Nagy segítség lehet egy karosszék – mondjuk egy fonott nádfotel – a fürdőszobában. Ha azonban nincs elegendő helyed, használhatsz egy összecsukható széket (pl. filmrendezői szék, kerti teak-szék) is, ami használaton kívül a fal mellett, vagy ajtó mögött tud megbújni. A lényeg, hogy vízálló legyen (ne feledd a fürdőszobában magasabb a páratartalom, mint a lakás többi részében).

 

 

 

 

Színes fürdőszoba

Unalmas, lehangolóan egyhangú a fürdőszobád.

A megoldás:
Próbálj becsempészni színes érdekes tárgyakat a fürdőszobádba. Az élénk dolgok szó szerint „színt visznek az életedbe”. Használj színes törülközőket, apró kiegészítőket (a fogmosó-pohárnak sem kellene fehér műanyagból lennie virágos matricával). Kombinálj textúrákat, anyagokat: pl. rozsdamentes fémet, üveget és műanyagot. Ügyelj azonban arra, hogy nehogy túlzásba vidd. A kevesebb, több – ne használj tehát 2-3 színnél többet, különben tiri-tarka bazári hangulat keletkezik.

 

 

 

 

Csillogó felületek a fürdőszobában

Szomorkás, minden csillogástól mentes a fürdőszobád.

A megoldás:
Használj tükröződő, csillogó felszíneket. A krómozott felületek és a tükrök nagyítják a teret. Fényvisszaverő képességük révén világosabbnak, tágasabbnak hat majd fürdőszobád. A fogmosó pohár miért ne lehetne egy krómozott kupa, vagy akár metszett kristály? A lényeg, hogy egyéni legyen. (Ahol azonban kisgyerek van, ott a törékeny dolgokról mondjunk le egy időre!)

 

 

 

 

 

Fürdőszobák berendezése

Valami igazán egyénit, szokatlant szeretnél, de nem tudod, mit?

A megoldás:
Használj olyan tárgyakat, amit senki nem várna a fürdőszobában. Az ilyen dolgok mindenkire a meglepetés erejével hatnak és feldobják a helységet. Nézz körül a lakásban, irodában, mit lehetne „átcsoportosítani” ide. Adj új funkciót a tárgyaknak (pl. irodai tolltartó hengert fogkefe tartónak, irodai kapocstartó kosárkát szappantartónak, konyhai étkészlettartó fiókbelsőt a hajcsatoknak és fésűknek, stb.). Légy kreatív!

És végül még egy jó tanács: Tarts rendet! Végy erőt magadon, és szabadulj meg a kiürült illatszeres üvegektől, tégelyektől. Nem számít milyen szépen metszett formájú a parfümös üveg – ne áltasd magad – úgysem fogod még egyszer felhasználni másra. Ne is próbálj mást beletölteni! A Gucci vagy Nina Ricci üvegben tárolt seb-benzin nemcsak illúzióromboló, de veszélyes is lehet.

 

 

 

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/gallery/tarolasi-otletek-a-furdoszobaban/2121_0.jpg[/imagetab]

[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/gallery/tarolasi-otletek-a-furdoszobaban/2124_0.jpg[/imagetab]
[/tabs]