Bemutatok egy lakást, ami a Market Street-en található, San Francisco belvárosában. Szerencsés lokációja lévén (sarok épület) csodálatos kilátással bír az alant nyüzsgő városra. Az amerikai Joel Sanders kapta a megbizatást, hogy a két emeletnyi lakásból egyet alkosson, így születhetett meg a képeken látható duplex.

 

 

Egy modern duplex penthouse San Francisco-bólÓriási ablakai bőven ellátják a tágas tereket fénnyel, így nem meglepő, hogy a fehér falak ellensúlyozására gazdag faburkolatot kapott imitt-amott. Tovább tágítja az amúgy sem szűk tereket az ablakok körüli égszínkék falfestés, illetve a számos helyen alkalmazott üvegajtó és a lépcsőt szegélyező üvegkorlát.

 

 

Az óriási lakást két zónára osztotta a tervező: egy belső sötétebb zónára, és egy külső fénnyel átitatott részre. A belső zónát természetes anyagok használata jellemzi: diófából készült falburkolat, sötétkék moher kárpitok (amiből még a billiard asztalra is jutott). A lakás ezen része a bejárat és előtér, amit az anyaghasználattal is elkülönítettek a lakótér többi részétől. Ebbe a zónába tartozik a lépcsőház, illetve az emeleti vendégszoba és a játékterem (billiard szoba). Ugyanezen színek köszönnek vissza a konyhában és az étkezőben is, harmonikussá és egységessé téve az enteriőrt. A modern lakásban igazán szépen mutat a kezeletlen fából készült óriási étkezőasztal, mely mellett a hagyományokkal szakítva nem székek, hanem egy pad található.

 

Egy modern duplex penthouse San Francisco-ból

 

 

A világos külső zóna részét a dupla magasságú nappali és media-szoba alkotja, de itt található a már említett konyha/étkező, és a hálószobai „lakosztály” a fürdővel. A lakás ezen része nagyon sok fényt kap, köszönhetően a körbefutó ablaksornak. A színek és anyagok használata kontrasztban áll a fent említett „természetes” zónával. Itt csupa neutrális szín: fehér és szürke árnyalatok, illetve szintetikus anyagok használata jellemző: beton, edzett üveg, és rozsdamentes acél.

 

Egy modern duplex penthouse San Francisco-ból

 

 

A fürdőszobát is csak egy üvegfal választja le a hálótól. Mindenütt mimimalista stílusú bútorok, némi retróval keverve. A világos és fényes anyagok használata révén légiessé tette a tervező a külső zónát, ami így szinte lebegni látszik San Francisco belvárosa fölött. Ezt az érzést csak fokozza a mennyezetre felfüggesztett gömbfotel, melyben hintázva élvezheti a penthouse lakója az elé táruló csodás panorámát.

 

Egy modern duplex penthouse San Francisco-ból

 

Egy modern duplex penthouse San Francisco-ból

 

 

További info:

joelsandersarchitect.com

 

Forrás:

digsdigs.com

 

« A 7 »