Taiwan Nantou tartományában található a most bemutatott Hotel Lalu, melynek neve az őslakosok közeli településének nevéből származik. Távol-keleti szálloda lévén, a Hotel Lalu belső terei egyszerre sugározzák az évezredes filozófia és a modern, ám egzotikus luxus ötvözetét.

 
Hotel LaluA tradicionális ázsiai építészet és a modern konstruktivizmus keverékeként, a Hotel Lalu igazi mai, kortárs épület – Taiwan egyik büszkesége. És ez nem csak az építész, Kerry Hill érdeme, de legalább annyira a csodálatos tájé, amibe ez e szálloda beilleszkedik. A lalu törzs hagyományit őrizve az építész gazdagon használta a követ, sziklákat és gerendákat a szálloda megtervezéséhez. A végeredmény: ez igazi zen oázis – a pihenés, relaxálás és meditálás tökéletes helye.

 
Hotel LaluA Hotel Lalu egy csodás panorámára néző szálloda, alatta terül el a misztikus Sun Moon Lake (Nap-Hold tó), mely a shao őslakosok területén húzódik. A tó környéke az egykori államfő, a hírhedt Chiang Kai Shek kedvenc nyári rezidenciája volt, így a hotel eredeti egészen 1901-ig visszanyúlik. Az átépítést vezető team Kerry Hill ausztál építészt bízta meg a hotel áttervezésére, mely után immár nemzetközi viszonylatban is elismert „holiday resort”-ként tündököl e szálloda. Környezete is tökéletes kikapcsolódást jelent: az ázsia templomok, pagodák és japánkertek garantálják az egzotikus hangulatot, a fiatalító pihenést.

 

Hotel Lalu TaiwanEgy ilyen volumenű szálloda természetesen elsősorban az elit osztályok tagjait célozza meg. A vendégeket a lakosztályok mellett 7 privát villa is várja. A maximális kényelem és teljes szeparé érdekében a villák saját kerttel és úszómedencével illetve saját pavilonokkal rendelkeznek.
A Lalu szállóvendégeinek esti programját 5 étterem-kávézó biztosítja, melyek étlapjain a keleti és nyugati konyha minden ínyencsége megtalálható.

 

A grandiózus létesítmény saját gyógyfürdőjében több természetes gyógymód szakértője segít test és lélek megtisztításában, mi több; a sportot sem kell felfüggesztenünk a nyaralás idejére. A mozogni vágyókat egy hatvanméteres úszómedence, és egy jól felszerelt konditerem is várja a Lalu-ban. A huszonhétezer négyzetméteres területen fekvő hotelkomplexumnak még saját könyvtára is van.

 

A Lalu persze nem csak szolgáltatásai miatt nyerte el a jól megérdemelt világhírt, A négy alapvető, természetes építőanyagból (fa, üveg, kő, vas) készült szálloda enteriőrjeit elnézve egyértelmű a tökéletes, mértani rend és távolba vesző látvány. Lalu látványvilága a múlt és jelen művészetének együttes jelenlétére épül.

 

A Lalu a nemzetközileg jegyzett „Design Hotels” szállodalánc tagja.

 

Hotel Lalu, Taiwan
« A 14 »