Szerkesztőségünkben egy kérdés fogalmazódott meg. Miként tudnánk olvasóinknak segíteni, az egyre bővülő ingatlanpiac (néha zavarba ejtő) kínálatának feldolgozásában? A kész lakás kiválasztása, vagy az új otthon építése, komoly dilemmát okozhat. Melyik a jobb megoldás? Nézzük a kezdetektől, hogy pontosan miről is van szó!

 
Miként lehet dönteni
Miként lehet dönteni, hogy melyik választás a legkedvezőbb? Hol, számíthatunk a boldog és békés családi élet kialakulására? Az ingatlanok külső megjelenése igazán elegáns és kellemes látványt nyújt a szemnek. A belső terek zsúfoltsága vagy tágassága, meghatározza, hogy milyen lehetőségeink nyílnak a fészekrakásra.
Lapunk oly sorozatot indít, melynek célja, hogy az ingatlanok kiválasztásában vagy megtervezésében segítséget nyújtson kedves olvasóinknak. A Feng-Shui technikáit fogjuk alkalmazni.

 
Nézzük a kezdetektől, hogy pontosan miről is van szó!
Tudjuk, hogy a bulvársajtó a Feng-Shuit valamiféle varázslatnak igyekszik beállítani. Azt, próbálják elhitetni az emberekkel, hogy jön a Feng-Shui Mester és különböző praktikus ötletekkel és néhány (sokszor giccses, és egyébként eladhatatlan) dísztárgy segítségével vagy egyetlen suhintással, mint Harry Potter, (huss és pöcc) megoldja életünk problémáit, és eljő a régen áhított harmónia.

 

A valóság egészen más
Egy olyan távol-keleti térrendezési technikát fogunk alkalmazni, amely általánosságban célul tűzte ki, hogy az ember számára megteremti a lehető legjobb környezetet. Ezzel egyidejűleg fontos szabály, hogy az embernek úgy kell jobbat teremteni, hogy a környezet, a természet is gazdagodjon ez által. A legösszetettebb Feng-Shui rendszer, a Tudatos Térértelmezésre Épülő Iránytű Iskola technikáit hívjuk segítségül.
A Feng-Shuit alkalmazhatjuk, a lakás vagy munkahely megtervezésében, kiválasztásában, de a kész környezetek utólagos hangolása is lehetséges.
A tanácsadás rendre számításokra, mérésekre és egyéni megfigyelésekre épül. A legfontosabb szabály: Kövesd a Nagy mintát. A Nagy Minta a természet maga. Most már mindenki számára nyilvánvaló, hogy javaslataink és tanácsaink a természetes életmód megvalósítására vonatkoznak.

 
Nézzük tehát miként is fogunk eljárni

Hogyan járjunk el a Feng-shuibanA klasszikus megközelítés a következőképpen szól. Hol fellép a rendtartás ott meg kell határozni a határokat.

 

 

 

 

 

 

Első lépés

Meghatározni a személy határait. Erre a célra asztrológiai számítást használunk, amely a személy születési adataira épül. Így, megismerhetjük, hogy milyen általános határokkal rendelkezik a megbízónk.

 

Második lépés

Ha már ismerjük a megbízónk határait, akkor felrajzolhatjuk, az ideális épületet. Amely egyidejűleg ismerős a számára (mert olyan mint Ő), és hiányosságait is kiegészíti.

 

Harmadik lépés

megkeressük azt a természetes környezetet, ahová a korábban megrajzolt ideális épület tökéletesen beilleszkedik, mert kiegészítője.
Hasonlóképen járunk el akkor is, ha már kész, lakott lakás energiaterét kívánjuk javítani. Viszont, ilyenkor a harmadik lépésben, azt vizsgáljuk, hogy a meglévő környezet milyen mértékben felel meg az elméletinek.
Ha, egy kész épületet, vagy társasházi lakást szeretnénk eladni, akkor, az első lépésünk, a meglévő ingatlan sajátosságainak megnevezése.
A lakás jellemzőinek ismeretében, már könnyebben ajánlhatjuk a potenciális vevőnek, a számára megfelelő ingatlant.
Ebben a rendszerben a jó otthon annyit jelent, hogy a személynek úgy van kialakítva (előre, vagy utólag), hogy az a lehető legjobban kiaknázhassa a környezet lehetőségeit. Mert ebben az esetben számíthatunk arra, hogy a környezet hozzájárul a boldogabb, vagy ha tetszik harmonikusabb életvitelhez.

 

A következő cikkünkben a fentiek szellemiségében kézzelfogható, és használható tanácsokat fogunk adni a lakás kiválasztásához.