Fenntarthatóság a lakberendezésben – rendhagyó LOSZ Műhely a Strohm Teka-nál

Fenntarthatóság a lakberendezésben – rendhagyó LOSZ Műhely a Strohm Teka-nál

A nyári szünet előtti utolsó LOSZ Műhelyünket június 13-án rendeztük meg a Strohm Teka bemutatótermében ” Fenntarthatóság a lakberendezésben” címmel. Az eseményen a lakberendezők mellett a sajtó munkatársai is képviseltették magukat.

A rendezvény témája a fenntarthatóság volt, az előadások e téma köré voltak csoportosítva. A házigazda Strohm Teka, bemutatta legújabb, innovatív csaptelepeit, fürdőszobai megoldásait, emellett megismerkedhettünk a Diego fantasztikus, új szőnyegpadlójával, ami 100%-ban az óceánból kiszedett, elhagyott halászhálók újrahasznosításával készül.

A MOFÉM víz-, és energiatakarékos csaptelepeket mutatott be, míg a Woopla ehető, vagy komposztálható poharaiból kortyolgathattuk a Robot X által készített kávékat.

A rendezvény legérdekesebb része azonban a Losz tervező tagjai – Ács Erzsébet, Árvai Komódi Klaudia, Jaksa Szilvia, Ferenczi Éva, Lode Cora, Sallak Andrea– által újragondolt fürdőszobai enteriőrök voltak. Az alapkoncepció szerint a bemutatóterem 7 fürdője egy-egy meghatározott felhasználó részére lett kialakítva, a tervezők ezeket különböző műalkotásokkal, lakberendezési kiegészítőkkel, fantasztikus élővirágokkal újragondolták. Az enterőrök a négy őselem –föld, víz, tűz, levegő- színeit, hangulatát tükrözve új életre keltek.

A projektben résztvevő cégek – Indagroup, Kare, Lakásparfüm, Technogym-, és művészek – Solthy Viktória, Tenkes Brigitta, Sós Gábor– termékeikkel és alkotásaikkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

LOSZ Műhely

Szöveg:

Sallak Andrea
lakberendező

Sallak Andrea