Év Lakberendezője pályázat - interjú

 

Interjú Kiszely Beátával, a LOSZ Év Lakberendezője 2018 szakmai nyertesével

 

 

Kiszely Beáta

“Van egy másik valóság – a tükörkép, amit a világ mutat benned, ha művész vagy. S egy idő múlva, ha sejted mesterségedet, már csak ez a másik valóság érdekel.”  (Márai Sándor)

 

Az élet útjai kifürkészhetetlenek- erről újra és újra igazolást kapok, hiszen eddig is különleges életutakból, egyedi megoldásokból meríthettem és ezen a téren Kiszely Beáta esetében sem lesz hiány! 🙂

Viczán Ágota
Csodálatos munkával pályáztál, jól átgondolt koncepció, magával ragadó színek, elegáns megoldások jellemzik a tervedet. Miből táplálkozik a tudásod, milyen alapokról indultál?

Kiszely Beáta
Kézdivásárhelyen születtem, ott jártam iskolába is. Majd a sepsiszentgyörgyi Művészeti Líceumba folytattam a tanulmányaimat, grafikus szakon. A Líceum elvégzése után, a tanáraim javaslatára az egyetemen, a képzőművészet murális művészeti ágával kezdtem el foglalkozni, freskó és secco festészetet tanultam. A diplomamunkám a jászvásári Francia Kulturális Központ homlokzatának festése volt. Ez is hozzájárul, hogy nem ijedek meg a kihívásoktól.

Megtanultam, hogy lépésről lépésre, pontosan átgondolt, tökéletes és tiszta munkára van szükség.

V.Á.
Merre vitt az utad az Egyetem elvégzése után?

K.B.
Az Egyetem utolsó évében megismerkedtem a férjemmel, így Magyarországra költöztem. Aztán az Iparművészeti Múzeumban dolgoztam restaurátorként, majd a Pannónia Filmstúdióban kaptam munkát. Aztán született három csodálatos kislányunk.
Idő közben elvégeztem a Junior ART Center lakberendező iskolát, ahol az Év Legjobb Hallgatója címet is megkaptam, majd a Mesterképzőt, ahol kiváló belsőépítészektől tanulhattam.

V.Á.
Majd következett egy minden szempontból igazi kihívás , a „Falforgatók”

K.B.
Igen, két évig a „Falforgatók” tv-s műsor főtervezője voltam. Összetett munka, bonyolult szervezési feladat volt és vesszőfutás az idővel, ami egész embert és 24 órát követelt.

V.Á.
Ezt követően pedig itt állunk egy rendkívül izgalmas belső tér tervei előtt.

K.B.
A feladatom először egy egyedi bútor kollekció megtervezése volt, ezt követte a bútorok bemutatására szolgáló elegáns bemutató terem. A bútorok stílusa, a hangulat, a felhasznált anyagok hívták életre az enteriőröket, kiegyensúlyozott és vonzó környezetet biztosítva a berendezésnek.

Egy lakásra is úgy nézek, mint egy kompozícióra. Arra törekszem, hogy arányos, elegáns belső tereket tervezzek. Nagyon szeretem az életteli színeket és fontosnak tartom, hogy melyik anyag milyen arányban szerepel a térben.

V.Á.
Rendkívüli szorgalommal és alázattal végzed a munkádat, ezt meghálálják a megrendelők, hiszen további izgalmas feladatok várnak.

K.B.
Így van, egy hajógyártó cég keresett meg, először a hajóbelsők kárpitozásában kértek segítséget, majd az egész hajóbelső kialakítását rám bízták. Különleges feladat és természetesen, mint mindig, minden részletnek utána járok. 🙂

V.Á.
Köszönöm szépen a beszélgetést, szeretettel kívánom, hogy mindig megtaláljanak a nagyszerű megbízók és a fantasztikus megbízatások!