LOSZ Év Lakberendezője 2018

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes (23-as pályázat)

 

A “LOSZ Év Lakberendező Teamje 2018” pályázati kiírást ITT olvashatja el!

 

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

 

 

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes tervezési koncepciója:

MŰLEÍRÁS

 

A felkérésünk az újépítésű irodaház egyik nagy alapterületű bérleményének teljes belsőépítészeti tervezésére vonatkozott.

A teljes belső kialakítás – funkciókiosztás, elrendezési/berendezési terv, teljes design és dekoráció – a terveink alapján valósult meg. Az iroda minden részletében átgondolt, testreszabott, TERMÉSZETES és otthonos, ahova szívesen járnak be a dolgozók.

A tervezői koncepciót az irodaépület közege, adottságai és a dolgozók igényei inspirálták. A design stratégia alapeleme a „KINT-BENT” határainak összemosása volt, ezáltal a természet bevonulása az irodába.

Az ember és természet viszonya végigáramlik az 1853 m2-es területen, megmutatkozik a szín-, anyaghasználatban, a kollaborációs terek és pihenőzónák tematikájában, berendezésében (pl. park), padló- és falburkolatokon, a növényesítés sokféleségében és mennyiségében.

A stratégia másik fontos eleme volt a FÉNY támogatása.
A tér szervezése során a bőségesen beáramló természetes fény szabad utat kapott, a funkciók alakításánál fontos szempont volt, hogy az egész irodateret átjárhassa.

Az irodai funkciók optimális kiosztásúak mennyiségüket és elhelyezésüket tekintve a viszonylag nagy alapterületen belül (tárgyalók, opcionális munkahelyek, közösségi terek, kollaborációs terek, stb.), ezzel is a kényelmes és zökkenőmentes használatot biztosítva.

A recepció, a konferencia tér (3 összenyitható tárgyalóval) és a kávézó hangulatú konyha az irodatér középpontjában található, ezt az origót veszi körbe 3 nyitott irodatérből és megfelelő használatukhoz szükséges telefonos helyiségekből, tárgyalókból és kollaborációs terekből álló egység.

A berendezés válogatásánál (a lehetőségek keretein belül) a fő hangsúly a funkció – minőség – ergonómia – design négyesen volt.

Az iroda egészére jellemző a kompromisszum nélküli, játékos, változatos és inspiratív kialakítás.
A szerteágazó alapterületet hálóként fogják össze a csomópontokon megjelenő pozitív üzenetek és a kistárgyalók fóliáin a partnervárosok nevezetességei. Finom adalék a Hold-téma megjelenése a recepció és az ügyféltárgyalók területén.

A visszajelzések alapján nem mindennapi, szerethető irodát kapott ügyfelünk.