LOSZ Év Lakberendezője 2018

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa (55-ös pályázat)

 

A “LOSZ Év Lakberendező Teamje 2018” pályázati kiírást ITT olvashatja el!

 

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa

 

 

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa tervezési koncepciója:

MŰLEÍRÁS

 

Megbízásunk egy 137 m2-es lakás áttervezésére szólt úgy, hogy a lakásból 2 db jól funkcionáló kiadásra szánt elegáns apartmanokat tervezzünk, valamint a felújítás folyamán munkánkkal folyamatosan támogassuk a felújítást, a nem várt helyzeteket közösen oldjuk meg a szakemberekkel.

A tervezés során kialakítottunk egy nagyobb méretű apartmant 2 hálószobával, 2 fürdőszobával, nappalival, étkező-konyhával, előszobával és egy háztartási helyiséggel, valamint egy kis stúdió apartmant.

A jól funkcionáló terek kialakítása nem volt egyszerű feladat anélkül, hogy ne adjuk fel a lakás nagypolgári tágas jellegét valamint a gépészeti átalakítások korlátozott lehetősége miatt. Helyszűke igényelte azt a megoldásunkat, hogy a hálószobából nyíló fürdőszobát a gardróbszekrényeken keresztül lehessen megközelíteni. A nagy lakás udvari hálószobájában egy tolóajtós gardróbszekrény rejti a fürdőszoba bejáratát, míg a stúdió apartman konyha-gardrób szekrényében van elrejtve a fürdőszoba bejárata.

A megrendelő elfogadta javaslatunkat, hogy a lakások elegáns, nagypolgári stílusa harmonikusan kiegészüljön korunk modern bútoraival, anyaghasználatával, technológiájával. A koncepciónk az volt, hogy minden fal, ajtó, ablak, parketta, gipszdíszítés, lámpák és kisebb kiegészítők a ház építésének korát tükrözze, színben, formában, anyaghasználatban. A bútorok, a fürdőszoba és a konyha kialakítása korunkat és magas minőségű lakberendezési igényeit képviselje.

A „polgárian elegáns-modern” terekben jelen vannak a nemes anyagok, színben és mintázatban is. Harmonikusan fut végig a lakáson a természetes fa hatás és az akryl lapok selyem fénye. Szinte ékszerként helyezkednek el a fehér falakon a kristálylámpák, amelyek jól harmonizálnak a modern bútorokkal és a régi falakkal.

Jellemzően használt színek és anyagok:

Színek
Fehér falak, fehér gipszléc díszítéssel
Fehérített natúr tölgy parketta
Bútor korpuszok: Egger dió
Bútor frontok: fényes fehér akryl

Világítás
Általános világítás – kristály lámpák
holkerben futó rejtett LED világítás

Padlóburkolatok
Előtérben és szobákban hagyományos halszálkás fehérített tölgyfa parketta.
Vizes helyiségekben a padlóburkolat antracit szürke 60x40cm lapok.

Gépészet
Nagylakás fürdőszobában extra méretű zuhanytálca
Radiátorok takarása a ház építészeti stílusához illeszkedő radiátor takaró.

Konyha-Étkező-Előszoba
Falburkolat

Nappali
Díszlécekkel tagolt falfelületek

Hálószobák
Kárpitozott ágy fejvégek,
Boxspring ágyak

Fürdőszobák
Faburkolat 80×80 márványmintás

A lakásban a nagyobb szekrényeket, szekrényrendszereket egyedi terveink szerint gyártattuk le. Az ülőbútorokat, asztalokat, kiegészítőket vásároltunk az üzletekben.