LOSZ Év Lakberendezője 2018

Nap Marietta és Török Bernadett (72-es pályázat)

 

A “LOSZ Év Lakberendező Teamje 2018” pályázati kiírást ITT olvashatja el!

 

Nap Marietta és Török Bernadett

Nap Marietta és Török Bernadett

 

 

Nap Marietta és Török Bernadett tervezési koncepciója:

MŰLEÍRÁS

 

Kedves ismerősön keresztül talált ránk ez a szép feladat.

Budapest turisztikailag frekventált belvárosi részén, egy régi bérház földszintjén található az a kb. 120 négyzetméter alapterületű lakás, amelynek átalakításával megbízott minket ügyfelünk. Az ingatlant rövid távú kiadásra szerette volna hasznosítani. Az amúgy elég telített piaci szegmens kiaknázásához, valami extra és egyedi lehetőségben gondolkodott. Mivel az ügyfelünk bizalmát kezdettől fogva élveztük, a tervezéshez teljes szabad kezet kaptunk. Néhány megkötés volt csupán a műszaki tartalomban. Így jutott eszünkbe az az ötlet, hogy a lakásban Boutique Hotel mintára 4 különböző stílusú, teljes értékű apartman kerüljön kialakításra. A koncepció terv alapján az egyes apartmanok külön grafikai jelölést kaptak az ajtókra, amelynek megalkotására az ügyfelünk kérte fel saját grafikusát.

Az ingatlan teljes felújításra szorult. A koncepciónk megvalósításához első körben statikus tervezővel egyeztettünk a helyszínen, hogy a térszervezéshez szükséges új faláttörések, nyílászáró áthelyezések megoldhatóak-e. Miután zöld utat kaptunk, kezdődhetett a kivitelezés. Gépészeti átalakítás keretében új kazán, új radiátorok, rejtett klíma rendszer került beépítésre. Az elektromos hálózatot teljes egészében kicserélték, bővítették, riasztó rendszer került kialakításra. Az épület jellege miatt, az eredeti nyílászárók felújításra kerültek. A gépészeti csövek eltakarására és a nagy belmagasság optimalizálására mindenhol álmennyezet került kialakításra.

A falak átmozgatásával a négy teljes értékű apartman mindegyike kapott külön fürdőt és teakonyhát. A kialakításra került szobák méreteihez választottuk a berendezés stílusát. A legkisebb lett a romantikus, a nagyobb tereket igénylő stílusokhoz nagyobb alapterületet rendeltünk (klasszikus, loft), a közepes méretű apartmanba pedig egy letisztult modern enteriőrt álmodtunk.

A nem túl nagy idő- és költségvetési keretbe nem volt egyszerű beleférni. Igyekeztünk olyan beépítendő anyagokat választani, amelyek ár-érték arányban jól vizsgáztak már korábbi munkáinknál is, és rövid időn belül beépítésre tudtak kerülni. A megrendelő számára fontos volt, hogy minden fürdőbe kerüljön a WC mellé bidé is. Sajnos helyszűke miatt erre nem volt lehetőség, ezért választottuk a skandináv országokban elterjedt bidet (bidé-zuhany) megoldást. A költségvetési keretet mindvégig szem előtt tartva kerestünk szanitereket, burkolatokat, berendezési tárgyakat. A fürdőkbe Geberit fal sík alatti beépítő keretekkel a Keramag Kolo Nova Pro WC-t választottuk. Hideg burkolatokat a Tubadzin gyár Elementary, Royal és Majolika családjaiból válogattunk. A szobák és a közlekedő folyosó padlójára nagy kopásállóságú vinyl burkolat került. A konyhabútorok egyedi terv alapján gyártott asztalosipari termékek. A villanykapcsolók és dugaljak a Legrand Valena családjából kerültek beépítésre. A falak színeit a Trilak NCS színezőrendszeréből választottuk.

Az egyes apartmanokban különböző fali dekor elemekkel operáltunk. Így került tapéta a romantikus szobába, oldalfali díszlécekből képzett keretek a klasszikus apartmanba. A modern szobát 3D falpanellel díszítettük, míg a loft stílusú enteriőrbe téglaburkolatot, és a mennyezetre álgerendákat választottunk. Az apartmanok berendezéséhez egyrészt lakberendezési nagyáruházak kínálatából válogattunk, másrészt egyedi bútorokat is terveztünk.

A teljes átalakítás tervezéssel együtt 3 hónap alatt zajlott le, szinte zökkenőmentesen. Sikerült olyan profi kivitelező csapatot választania ügyfelünknek, akik pontosan, szépen és határidőre dolgoztak.

Az átadás óta az apartmanok folyamatosan telt házzal működnek, a visszajelzések nagyon pozitívak. Ügyfelünk olyannyira elégedett volt munkánkkal, hogy azóta több tervezési feladatot is kaptunk tőle, jelenleg is dolgozunk neki.