LOSZ Év Lakberendezője 2018

Dudás Nóra (07-es pályázat)

 

A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2018” pályázati kiírást ITT olvashatja el!

 

Dudás Nóra

Dudás Nóra

 

 

Dudás Nóra tervezési koncepciója:

MŰLEÍRÁS

 

A feladatom egy 164 m2-es családi ház kialakítása volt egy fiatal pár számára. Igyekeztem igényeiknek megfelelően kialakítani a ház elrendezését.

Az előszobából jobbra nyúlik egy folyosó, aminek a végén megtalálható a férfi dolgozószobája, mivel fogad ügyfeleket, fontosnak tartottam a bejárathoz közel elhelyezni. A folyosón jobbra a nő dolgozó „kuckója” kezdi a sort, majd ha tovább megyünk, akkor egy vendég fürdő zuhanyzóval, itt kapott helyet a mosdó alatt a mosó- és szárítógép, azt követően pedig a vendég WC.

A folyosó bal oldalán kettő szoba van, egy vendég- és gyerekszoba. Ugyan gyerekük még nincs, de a közeljövőben szeretnének, ezért semleges, de barátságos színekkel lett kialakítva. A folyosó „folyosós” hangulatát LED szalagok játékával igyekeztem oldani. A nő hobbija, régi családi képek gyűjtése, ezek a fotók is itt kaptak egy falrészt. Balra a garázsba vezető ajtó nyílik, egy nagyobb méretű gardrób és egy tároló, ami ülőhely is egyben a cipők kényelmes felhúzásához.

Az átjárón továbbhaladva a konyha-étkező-nappaliba érünk, innen nyílik a pár részére kialakított háló- gardrób- és fürdőszoba.

A konyha- étkező- nappali hármas nagy társaságok fogadására is alkalmas, jó idő esetén pedig egybenyitható a terasszal, ahol grillezés is lehetséges. A közösségi teret egy nyitott térelválasztó osztja meg, leválasztva a nappalit, ezzel szellős, ám mégis kicsit intimebb hatást kelt.

A konyhában a Miele termékei teszik élvezetessé a főzést.

A pár fürdőszobája kapott zuhanyzót és fürdőkádat is, ami egy lépcsős emelvénybe lett süllyesztve, a lépcsők faborítást kaptak, hogy a kádból kilépve, meleg érzetet nyújtson. A hálószobát a fürdőszobától egy üvegfal választja el, ez tolóajtóval lett kialakítva. Ehhez az AGC szürke Matelac grey üvegét választottam.

A fürdőszobák és a WC a Mondano csempéivel lettek burkolva, a ház többi részén tölgyfa padló van, halszálka mintával lerakva.

A világítást igyekeztem úgy kialakítani, hogy mindig a hangulathoz illő legyen. A mennyezeti- és spot lámpák mellett, a hangulatvilágításra is figyeltem, hol asztali,- álló lámpák hol LED szalagok teszik ezt lehetővé.

Szívesen használtam kiegészítőnek élénkebb színeket is, ezzel szerettem volna érzékeltetni a lakás fiatalos dinamikáját, de a fő szín a semleges szürke-fehér páros volt.