LOSZ Év Lakberendezője 2018

dr. Kerekes Andrea (08-as pályázat)

 

A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2018” pályázati kiírást ITT olvashatja el!

dr. Kerekes Andrea

dr. Kerekes Andrea

dr. Kerekes Andrea

dr. Kerekes Andrea tervezési koncepciója:

MŰLEÍRÁS

 

Megjelenítés
A lakberendezési feladat fő irányvonalát a feleség régi családi fotó gyűjteményének elhelyezési igénye határozta meg.
A megtervezett enteriőr minden további eleme, mintegy fekete- fehér fotó, monochrom háttérként szolgál a falnagyságúra kinagyított régi családi fotóknak és a nappali látványos muránói csillárjának.

A múltszázad eleji fotók kinagyított mérete és nem szokványos elhelyezése nem von le semmit azok meghittségéből, ugyanakkor frissítőleg hat a térben.

A színt és a modern formát a nappali muránói csillár színeinek egy-egy helyiségben lámpaként, színes üveg vagy plexi bútorként megjelenő tárgyai szolgáltatják.

 

Alaprajzi beosztás
Az eredeti alaprajz beosztásán nem változtattam, csupán egy-egy helyiség méretét növeltem meg az igényelt funkció kialakítása érdekében. (Pl: fürdőszoba)

A megrendelők otthoni munkavégzési tevékenységét figyelembe véve ügyfél váró került kialakításra, a vendégszoba mellett.

A vendégszoba és a feleség dolgozó szobáját külön apartmanként alakítottam ki, a későbbi gyermekvállalás és gyermeknevelés zavartalansága és a gyermeknevelésben segítő nagynéni elhelyezése érdekében.

A férj dolgozószobájában 2 munkahelye és tárgyaló került kialakításra, amely közvetlen kapcsolatban van az ügyfél váróval.

A nappali, konyha ebédlő funkciót üveg tolóajtóval szeparáltam el az előszoba és az ügyfélváró terétől. Ezzel a megoldással transzparens, de fizikailag elkülönült privát szférát sikerült kialakítani, úgy hogy az otthoni munkavégzés ellenére a lakás nem iroda benyomását kelti.

 

Anyaghasználat
A tervezésben az üvegfelületek nem csak nyílászáróként hanem burkolatként is megjelennek, például a szülői fürdőszoba burkolás esetén.

A helyiség burkolata a parkettázott hálót és vendégszobát kivéve magasfényű greslap, az üvegfelületek fényének növelése érdekében.

Az enteriőrt meghatározó fényképek, fotók a fény hatására születtek, így új formájukban történő megjelenésüket is a fény hatja át.

A beépített szaniterek a modern design, képviselői.