Év Pályakezdő Lakberendezője 2019

Lakásétterem és otthon egyben

Forgó Mónika (66230 pályázat)

 

LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője kategória

 

Harmincas éveiben járó fiatal pár otthonát terveztem meg, a különleges feladat egy lakásétterem kialakítását is tartogatta. Mivel a tulajdonosok a gasztronómia területén alkotnak, szeretnének otthonukban kialakítani egy lakáséttermet. A tér adott, két részre bontjuk kérés szerint, minden funkció megtalálja a maga helyét. Kialakulnak a funkcionális terek a helyet maximálisan kihasználva a megrendelő igényei szerint elkészült a terv.

Hangulatos meleg hatású helyiségek alakultak ki különválasztva a munka és a privát részt. A konyha és étkező fiatalos lendületes sötét színvilágú élénk kiegészítéssel, amolyan romkocsmát idéző nagyon változatos/mozgalmas. Hasonló a mellette kialakított dolgozószoba, ahol a szervezés/tervezés munkálatai folyhatnak. Ez a lakásrész rendelkezik még egy kényelmes funkcionális vendég fürdővel is.

Forgó Mónika (66230 pályázat)Ezzel szemben a privát rész világosabb, letisztult design. Különleges hangulat fényekkel és világítástechnikával felszerelt az egész lakás.

A helyiségek, amik helyet kaptak az új ingatlanban: tágas konyha és étkező, iroda, vendég WC mosókonyhával, vendég fürdőszoba. A lakó részben, tágas nappali, barátságos hálószoba, világos gardrób helyiségek kerültek kialakításra.

A konyha berendezésében kamra tároló szekrények modern konyhatechnikai eszközök kerültek, melyek a főzés és cukrászat igényeit is kiszolgálják, ezt a Miele újgenerációs okos gépeivel sikerült megvalósítani. Színes, lendületes, kényelmes étkező nagyobb társaságok fogadására, illetve a vállalkozáshoz iroda kapott helyet. Fontos volt a modern, újszerű színes környezet, amelyben a kreatív munka és az otthon a pihenés is megfelelő térben és funkciókkal ellátva tud megvalósulni. Okos megoldásokkal egyetlen vezérlővel teljes irányítást kapunk a funkciók felett.

A lakáshoz tartozó két terasz is szerves része a lakásásnak, ami a pihenésre feltöltődésre is helyet ad tulajdonosainak.