Luxury Design - A CANTORI

Luxury Design - A CANTORI

CANTORI története 1976 ban kezdődött, amikor Sante Cantori testvéreivel együtt megalapította Cameranoban az akkor még FALM céget.
Kovácsolt vas ágyakat kezdtek készíteni, különös figyelmet fordítottak a felületek kezelésére – arany – ezüst fóliát használtak párosítva a Camerano körzetében készített gazdag szövetválasztékkal.

A meleg, elbűvölő mediterrán stílusú kollekció néhány év alatt ipari méretre fejlesztette a gyártót, a céget elkeresztelik CANTORI-ra. Termékeikkel nagy piaci tereket hódítanak, nemcsak Olaszországban, hanem köszönhetően a nemzetközi kiállításokon való megjelenésnek, szerte a világban.

Bár közel fél évszázad választja el CANTORI-t a kézműves műhelytől, a gondosan készített bútorai ma is tükrözik a régi hagyományokat. Ma az egyik piacvezető cég, figyelemmel követi a piaci elvárásokat, tendenciát.

A legutóbbi AVANTGARDE kollekciója – mely 2019-ben lett bemutatva Milánóban, – a híres MAURIZIO MANZONI Firenzei tervezővel létrejött együttműködés eredménye. A tervező kreativitása egy finom elegáns, a jelenlegi elvárásoknak megfelelő kollekciót hozott CANTORI-nak.
A bútorok nem veszítettek el a gyártó karakterét, történetét. Cantori a kovácsoltvas szakértője, ezért szükséges volt ezt az elemet beépíteni a kollekcióba. Így vált a SHANHAI bútorcsalád minden darabjának kiemelt díszévé a gondos kidolgozással megjelenő kovácsoltvas. A tömör vascsövön kidolgozott egyedi kivitelezés adja a bútor jellegzetes karakterét.