MB Kandalló

Füstmentes biokandallók

Az MB Kandalló az egyik legnagyobb kandalló, kályha és egyéb tüzeléstechnikai kiegészítőket forgalmazó vállalkozás a magyar piacon. Termékkínálatunk nagyon széleskörű, ugyanis a minőségi kandallók, kályhák, kiegészítők, illetve tűzálló anyagokon kívül egyéb kerti kiegészítőkkel is foglalkozunk, többek között grillekkel és teraszmelegítőkkel.

A mai modern belsőépítészeti munkák eredménye, hogy minél otthonosabbá, hangulatosabbá tervezzék a házakat és lakásokat a kandallókkal. A füstmentes kandalló egy új megoldással lehetővé teszi, hogy ne legyen szükség kéményre, ha kandallót szeretnénk otthonunkba. Előnye, hogy nem igényel tervezést, különböző engedélyeztetést idősebb épületeknél, panel illetve társas házaknál, ahol nehezen kivitelezhető egy új kémény építése, vagy nem szeretnénk bontást, átépítést.

A füstmentes kandallók/biokandallók elsősorban látványkandallók, azonban lángjuk igazi, tehát valamennyi hő leadására képesek. Ez alapján elmondhatjuk, hogy önálló fűtésre nem alkalmasak, azonban egy 20-25 négyzetméteres szobát akár 2-3 fokkal is képesek felmelegíteni. A biokandalló legfőbb jellemzője, hogy nyílt tűztérben ég a tűz, így a lángok melege rögtön a begyújtástól érezhető. Ebből viszont következik, hogy amint kialszik a tűz, a hőtermelés abban a pillanatban megszűnik.
Bioetanollal működnek, amely egyfajta alkohol, így égése során nem keletkezik füst, vagy egyéb károsanyag. Nincs kellemetlen szag, por vagy korom, így nem kell takarítanunk sem. Kényelmes, szép, melengető érzést keltő, egyszerű a használata, mégis megadja azt az idill hangulatot, amit szeretnénk egy fárasztó nap végén.

A biokandallók kínálata nagyon széleskörű, többféle típusból választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. Vannak szabadonálló, asztali, falba építhető és falra szerelhető modellek. Üzemeltetés szempontjából vannak felültöltős, tartályos és automata változatok is, utóbbiak a prémium termékkategóriához tartoznak. Egyszerű, letisztult formáiknak köszönhetően nagyon könnyen beleilleszthetőek belső terekbe, körbeépíthetők többek között kövekkel, így beépítésének csak a képzelet szabhat határt.

A LOSZ Év Lakberendezője pályázat során a külön díj feltételeinél nem szabtuk meg, hogy melyik kandallónkat látnánk viszont a munkákban. Szeretnénk, ha a széles választékunkból kicsit szabadjára engedné mindenki a fantáziáját és a számára legelőnyösebb, leginkább tetsző modellt tervezné be.