Grohe GIVE program – oktatóterem átadás

Grohe GIVE program – oktatóterem átadás

A Grohe Magyarország a jövő szakembereit is támogatja!

 

2023 február 16-án a Grohe Magyarország egy frissen átadott oktatóteremmel támogatott egy budapesti szakképző iskolát hosszútávú jótékonysági programjának keretein belül.

Grohe GIVE program – oktatóterem átadásA Grohe AG, Európa legnagyobb vezető szanitergyártó és szállító hazai leányvállalata hússzútávú programsorozatának egyik állomásaként a magyarországi szakképző iskolák segítését tűzte ki céljául. A Grohe GIVE program a vízszerelő és gépészeti képzésben résztvevő diákok támogatásáért, oktatásuk megkönnyítéséért jött létre. A program keretein belül a cég ingyen biztosít olyan tréning berendezéseket, melyek segítségével a diákok műhelyiskolai körülmények között tudják fejleszteni szakmai tudásukat a gyakorlatban is.

Mivel a szaniteriparban hiány van képzett szerelőkből, minden eddiginél fontosabb, hogy olyan vonzó képzési programot kínáljunk, amely segít a fiatal, feltörekvő szerelőknek megalapozni egy virágzó jövőt. Ezért indította el a GROHE a „GROHE Installer Vocational Training and Education” (GIVE) programot. A GROHE a képzési lehetőségek javítása érdekében egy teljesen működő képzési környezetet hoz létre, ahol a diákok a márka hatalmas szakértelméből profitálhatnak.

A GIVE támogatja az iskolákat egy egységes szemlélet kialakításában, modern berendezésekkel, képzési anyagokkal és egy olyan írásbeli vizsgával, amely új iparági szabványokat fog felállítani. A diákok a GROHE-képzés befejezése után is segítséget kapnak – a GROHE egyik ipari partnerénél folytatott szakmai gyakorlati programmal vagy akár álláskereséssel.

A 2023 február 16-án megvalósult teremátadó rendezvénysorozat helyszínéül a Budapesti Gépészeti SZC Arany János Technikum és Szakképző iskola szolgált. Az eseményt Ónody Miklós, az iskola igazgatója nyitotta meg, mely után Trefil András, a Grohe Hungary Kft. cégvezetője, valamint Chris Penney, GIVE Program vezetője is felszólalt.

„Kiemelt fontosságot tulajdonítunk egy ilyen jellegű programsorozatnak, melynek fő célja nemcsak az, hogy egy-egy iskolát különféle eszközökkel segítsük, hanem hosszú távon az országunk szakképzését és oktatását is támogassuk, helyet és lehetőséget nyújtva a jövő nemzedékének.” – mondta Trefil András a köszöntő beszédében.

Az iskola számára frissen felújított training termet ünnepélyes szalagvágás keretein belül vehették át az eseményen részt vevő diákok, akik a Grohe jóvoltából welcome csomagokban is részesültek. Az átadás különlegességét tovább tetőzte, hogy ez volt a 60. terem, amit a GIVE program során adtak át a fiatal szakemberek számára. A modern felszereltségnek köszönhetően a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy valós helyzetben, vízzel feltöltött berendezéseken keresztül sajátíthassák el és fejleszthessék gyakorlati tudásukat.

 

Grohe Hungary Kft.