VestaHome-Halasi csipke pályázat

XXI. századi enteriőr halasi csipkével

„A csipkék királynője, a királynők csipkéje – a halasi csipke.”

 

Az Agrárminisztérium, a Halasi Csipke Közalapítvány, a Vesta Home Magyarország Zrt., a Lakberendezők Országos Szövetsége, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a HG Media Cégcsoport pályázatot hirdet a hazai lakberendezők és belsőépítészek számára, melynek keretei közt egy világhírű hungarikumot, a halasi csipkét kell betervezni egy XXI. századi enteriőrbe.

 

A pályázat célja

A pályázatot azzal a céllal indítjuk, hogy bemutassuk a halasi csipke időállóságát. Ezzel arra hívjuk fel a figyelmet, hogy hazánk büszkesége a mai modern világban is éke lehet az otthonainknak.

A pályázat tárgya

A halasi csipke a XXI. századi lakberendezés szerves részévé tétele.

A halasi csipke

A halasi csipke immár közel 120 éve a csipkék királynője, a királynők csipkéje. Sok generációt gyönyörködtetett, inspirált az elmúlt évszázadban és méltó hírét vitte hazánknak. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010 szeptemberében felkerült a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, így a magyar kultúra védett szellemi örökségének hivatalosan is része lett. 2014 óta a hungarikumok közé tartozik. A csipke motívumairól képeket a www.halasicsipke.hu-n találhatnak a pályázók.

A pályázók köre

Pályamunkát bármely
– belsőépítész
– lakberendező
– képzőművészeti egyetemi hallgató
– lakberendező iskola hallgató
küldhet be.

A pályázat regisztrációhoz kötött!


A pályázat leadási határideje: 2021. március 31.

A díjátadóra a Halasi Csipke Estjén kerül sor.
A járványügyi helyzetre való tekintettel a díjátadó megvalósíthatóságának lehetőségét az aktuális előírások maximális figyelembevételével bírálják el a kiírók.

Kérdéseket a palyazat@vestahome.hu email címen tehetnek fel a pályázók.

VestaHome-Halasi csipke pályázat