B. Hegedűs Piros - BLACK AND WHITE elegancia II.

BLACK AND WHITE elegancia II.

A művészi alkotások, képek, festmények, szobrok egyedivé, személyessé varázsolják a belső tereket.

Színes festmények esetén a képen megjelenő színre, árnyalatra alapozva, azt a tér többi elemében is visszatükrözve érdemes gondolkodni.
A fekete-fehér képek minden otthonban csodálatosan mutatnak, legyen az hófehér, monokróm vagy éppen színes élettér. A fekete keretben elhelyezett grafikák, fotók, poszterek, erőteljes kontraszthatásukkal emelik a tér dinamikáját.

Az itt bemutatott képsorozat figuralitása a fotók, poszterek világát idézi. A jelenlegi alkotásaim az olasz korai reneszánszban elterjedt tondo, azaz kör alakú kompozíció modern felidézései. A markáns kontrasztok erejét az arany és az ezüst, illetve az ivory fehér teszi lágyabbá és elegánssá. A magasfényű majdnem teljesen tükröződő feketék a klasszikus zongora eleganciájával vetekszenek. Az epoxy technika jó alap a ready made, azaz a tárgyak a képbe való illesztésére is, ahogy itt a Chanelt idéző gyöngyökkel tettem.

A fekete és a fehér kombinációja évtizedek óta klasszikus párosítás, legyen szó akár a divatról, lakberendezésről, tárgykultúráról, illetve jelen esetben. képzőművészetről. A két szín használata izgalmas, hatása erőteljes, klasszikusan elegáns, fényűzően romantikus. A japán fametszeteket idéző vonalra, tiszta foltokra redukált képi világ az ultramodern, minimalista letisztult design tereiben is méltó helyet érdemelhet.

A fekete és a fehér örökké divatban marad.

A FEHÉR: Frissességet, tisztaságot, könnyedséget áraszt – kiváló alapszín bármilyen térben, nem tereli el a figyelmet a bútorokról és kiegészítőkről
A FEKETE: Pozitív értelemben a fegyelmezettség, a függetlenség, az erő, a méltóság, a tekintély, a hatalom, a komolyság, a mértékletesség, a gazdagság, az elegancia, az ünnepélyesség és a luxus megtestesítője, karakteres, erős benyomást kelt, arannyal variálva az időtlen luxus megtestesítője.

 


DANAE
TIME FOR JAZZ
I LOVE CHANEL