Legrand Zrt. - 2 in 1: design kapcsolók és okos megoldások a Legrandtól - LOSZ Őszi Konferencia 2021

Látni a láthatatlant műszaki innovációk a design nyelvén

Márkák, életérzés és tendenciák az építészetben és az enteriőrökben

Őszi Szakmai Konferencia – 2021


2 in 1: design kapcsolók és okos megoldások a Legrandtól

Otthonunkban a kapcsolók, dugaljak mindig jelen voltak, csak kevésbé voltak fókuszban. Az egységes fehér, majd barna szín, az egyfajta formavilág sokáig jellemezte a választékot.

A növekvő igények és a lakberendezés új szintre lépésével a kapcsolók is elkezdtek láthatóvá válni a lakásokban: egyre jobban figyelünk arra, hogy milyen színű, anyagú, formájú legyen, passzoljon a nappali ülőgarnitúra vagy a fal színéhez vagy a konyhabútorunkhoz, a sorolások is igényesen és praktikusan valósuljanak meg.

A szín és anyag választék mellett – a technikai innovációknak köszönhetően – különböző funkciókra is egyre nagyobb igényt tartunk: dekorlámpák és műszaki cikkek mellett a nappaliban és hálókban egyre több telefontöltési megoldásra is szükségünk lett; a redőnyöket is szeretnénk egy gombnyomással lehúzni; nem akarunk aggódni, hogy lekapcsoltuk-e az összes lámpát elutazás előtt vagy kihúztuk-e a vasalót egy munkába sietős reggelen. És még nem beszéltünk a 21. század elvárásairól: kényelem, biztonság, energiamegtakarítás, melyek már a kapcsolók és a hozzájuk társított funkciók esetében is alapvetőnek számítanak.

Hogy tudjuk ezeket egyszerre megvalósítani? Lehet egy kapcsoló design-os és okos is? Hogy lehet egy meglévő redőnyvezérlést okosítani vésés és festés nélkül? Hogy tudunk egy rossz helyre betett kapcsolót az ideálisabb helyre átköltöztetni? A Legrand új, intelligens termékeivel ez elérhetővé válik.

Előadásunk bemutatja az alap és prémium kapcsoló választékunkat (Niloé, Valena Life/Allure, Céliane és az olasz forma kedvelőinek a Bticino családokat), a rendelkezésre álló anyag és színvilágot, és funkcióválasztékot (energiatakarékos kapcsoló, kombinált és USB aljzatok stb.), illetve azt is, hogy lehet a választott design-ban okos megoldásokat kialakítani kezdve az egyszerűbb funkciókkal (pl.: egy szobában a redőny vezérlése, vagy lámpa illetve egyéb csatlakoztatott eszköz lekapcsolása), majd hogyan tudjuk bővíteni a rendszerünket az egyre komplexebb megoldásokkal – egész házban a redőnyök kezelése telefonnal vagy hangvezérléssel. Hogyan lehet a már felszerelt Valena Life vagy Céliane kapcsolót újra vezetékezés, vésés nélkül telefonon vezérelhetővé átalakítani, vagy épp ehhez a rendszerhez egy kaputelefont is hozzáadni, ha nem vagyunk otthon, akkor is lássuk a mobilunkon keresztül, ki csönget be hozzánk.

Reméljük, sikerült felkeltenünk érdeklődésüket, kíváncsiságukat, hiszen a design, az innováció, a biztonság és az energiatakarékosság ma már elválaszthatatlan „társak”. A Legrand Zrt. elődjeivel együtt már több, mint 100 éve van jelen a magyar piacon, így testközelből figyelhettük mind a szakmai piac, mind a végfogyasztók elvárásainak és a technikai lehetőségek változását, és ennek megfelelően alakítottuk át kínálatunkat. Folyamatosan fontos számunkra vásárlóink elégedettsége, a megfelelő minőségű termékek gyártása és forgalmazása.

A megrendelők már nem 2 az 1-ben, hanem mindent egyben szeretnének! Várunk minden kedves érdeklődőt a Legrand standnál, illetve előadásunkon!

Legrand Zrt.


Legrand Zrt.

Kapcsolattartó:

Csontos Eszter
eszter.csontos@legrand.hu