EK-Okosotthonok-a technológia és a design kapcsolata

Inspiráló intelligencia - Tervezés felsőfokon

A Lakberendezők Országos Szövetségének 2022 évi Őszi Szakmai Konferenciája


Okosotthonok - a technológia és a design kapcsolata

Egy új otthon tervezésekor az igényes lakás és háztulajdonosok elvárásai között kiemelt helyen szerepel, hogy az enteriőrbe illeszkedő, mégis korszerű eszközöket és okosotthon megoldásokat kapjanak.

Bizonyos intelligens megoldások már alapvető elvárásnak számítanak. A világítás, árnyékolás, fűtés /hűtés és szellőztetés, audio-vizuális funkciók vezérlése nélkül egy kényelmes, luxusszínvonalú otthon működtetése már elképzelhetetlen. Egy korszerű otthonnak tartalmaznia kell ezeket a funkciókat, növelve a lakók komfortérzetét. Emellett napjainkban kiemelkedő fontosságúvá vált az épületek energiafelhasználásának csökkentése, ami nem megvalósítható épületautomatika nélkül.

Azonban minden otthon, iroda, épület más és más, ezért a belső tér kialakításának az ízlésnek és a funkciónak megfelelően kell változnia.

Gondoltál már a kapcsolókra úgy, mint design elemekre? Egy kis részlet, de mégis sokat dobhat az összképen. Egy olyan szegmens az enteriőr designban, ami előszeretettel marad az építkezés, felújítás utolsó fázisára, holott jóval több figyelmet igényelne.

Az a célunk, hogy ezt a szemléletet átfordítsuk és bemutassuk, hogy az okosotthon rendszer és a vezérléséhez szükséges kijelzők és kapcsolók ugyanolyan design elemek, mint egy falburkolat, üveg homlokzat, stb. Nálunk az anyaghasználatban és a formavilágban is biztosan megtalálod azokat a szerelvényeket, amelyek tökéletesen illeszkednek a belső tereidbe.

Szerintünk a minőség három összetevőből áll: az anyag, a forma, és a funkció együtteséből. Mindenki megtalálhatja a megfelelő kapcsolót, amit nézni és megfogni is egyaránt jó érzés.

A természetes anyagok használata mindig a minőség érzetével társul. Az igazi faburkolatok, márvány felületek, réz kiegészítők, üveg homlokzatok használata a legigényesebb belső terek jellemzői. A nyers beton vagy kő falfelületek már önmagukban meghatároznak egy-egy belsőépítészeti stílust, egyedi karaktert adva a térnek. Az átgondolt tervezés a legapróbb részletekre is kiterjed, hiszen egy rosszul megválasztott elem a teljes enteriőr minőségének rovására mehet. Igazi fa, valódi pala, üveg, vagy beton: nálunk minden az, aminek látszik.

Azt valljuk, hogy élettereink kialakításánál nincs helye a kompromisszumoknak, velünk bármilyen stílusú elképzelés megvalósítható a széles termékpalettánknak köszönhetően.

Termékeink kiváló dizájnt képviselnek. Ezt nem csak rengeteg elégedett ügyfél, hanem számos nemzetközi design díj szakmai zsűrije is igazolja (reddot, German Design Awards, iF, Good Design, Design Plus)

A LOSZ 2022 évi Őszi Szakmai Konferenciájának főtámogatója


Őszi Szakmai Konferencia - programok és előadók

EK – intelligens épületek


elektro-kamleithner

Kapcsolattartó:

Mag Barbara
mag.barbara@ek.hu