LOSZ Őszi Konferencia 2023 - PPG Trilak

KAPCSOLÓDÁSOK – INTERDIGITATIONS

(fogaskerékszerű illeszkedés, összefonódás, egymásba illeszkedés)

A Lakberendezők Országos Szövetségének 2023 évi Őszi Szakmai Konferenciája


PPG Trilak - A falak színes oldala

A PPG Trilak mindig nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a folyamatos termék fejlesztésre, ezért készült a legújabb Héra Bacteria falfestékünk is.

A Héra Bacteria Resist egy olyan új generációs belső falfesték, mely felveszi a küzdelmet a baktériumok, penész és gombák által okozott fertőzésekkel szemben. Ez a forradalmi termék ACTIVE SILVER technológiájának köszönhetően ellenáll a baktériumok, a penész és a gombák elszaporodásának a bevonat felületén. Foltálló, kiemelkedően mosható felületet biztosít, ellenáll a tisztító- és fertőtlenítőszereknek, továbbá megakadályozza a por és a szennyeződések lerakódását. Ezért ideális olyan helyiségek falára és mennyezetére, ahol magas higiéniai előírásoknak kell megfelelni, továbbá azok számára, akik nagyra értékelik a magas szintű higiéniára belső tereikben.

A Héra Bacteria Resist kulcsfontosságú összetevője az ezüst ion. A festékben lévő ezüst ionok deaktiválják a baktérium sejteket és blokkolják a további terjedéséhez szükséges enzimeket a felületen. Míg sok antibakteriális festék vegyi anyagokat tartalmaznak, hogy megakadályozzák a baktériumok képződését, a Bacteria Resist ezüst ionokat használ, hogy bevonatot képezzen a falfelületen, így megakadályozva a baktériumok elszaporodását. A vegyi alapú baktériumölőszereket tartalmazó festékek hátránya, hogy többszöri lemosást követően a kémiai összetétel fokozatosan eltűnik, csökkentve így annak hatékonyságát. Az ezüst iont azonban nem lehet törléssel, dörzsöléssel vagy mosással eltávolítani, még tisztító- és fertőtlenítőszerekkel sem. A kutatások kimutatták, hogy az ezüst ionok közel 150 fajjal szemben baktériumölő hatású, az ezüst többféle hatásmechanizmusának köszönhetően.

Olyan beltéri helyiségek falára ajánlott, ahol magas higiéniai előírásoknak kell megfelelni:

  • kórházak, klinikák, orvosi és állatorvosi rendelők, műtők
  • szállodák, étkezdék és éttermek

PPG Trilak


PPG Trilak

Kapcsolattartó:

Horváth József
jozsef.horvath@ppg.com

Ferencz Dóra
ferencz.dora@ppg.com