Antik Enteriőr

Antik Enteriőr Kiállítás 2012 – Fotó: Visontai Márton

 

 

A Lakberendezők Országos Szövetségének küldetése a magas színvonalú lakás- és környezetkultúra népszerűsítése, valamint a lakberendező és céges tagok tevékenységének a támogatása.

 

A lakberendezés ma már elfogadott és keresett szakma hazánkban is. A Lakberendezők Országos Szövetségét (LOSZ) 1995-ben néhány elkötelezett lakberendező és belsőépítész, szakmai lap, valamint gyártó és forgalmazó cég hozta létre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a lakás- és a munkahelyi környezettervezés területén működő szakemberek tevékenységét koordinálja, munkájukat segítse. Akkoriban ennek a fiatal szakmának szinte minden képviselője tagja volt a szövetségnek.

 

A LOSZ továbbképzésekkel, előadásokkal segítette tagjai szakmai fejlődését, lehetőséget teremtve a partnereknek termékeik, szolgáltatásaik megismertetésére.

 

Az elmúlt években a lakberendezők és a céges tagok közös kiállításokon mutatkoztak be a nagyközönség felé, népszerűsítve a lakberendezést, amely mára elfogadott és keresett szakmává vált hazánkban is. A szövetség biztosította tagjai számára az új információkat, közvetítette a szakmai újdonságokat, melyek nélkülözhetetlenek voltak a folyamatos fejlődéshez.

 

A LOSZ 2003-tól minden évben pályázatot ír ki az „Év Lakberendezője”címmel, amely azóta kibővült az „ Év Pályakezdő Lakberendezője” és 2012-ben  az „Év lakberendező Teamje” kategóriákkal.

 

A szövetség 2011-ben ünnepelte 15 éves jubileumát.

Construma kiállítás 2012 – Fotó: Visontai Márton

 

A fennállásunk óta eltelt időben szövetségünk folyamatosan átalakult, megújult a mai elvárásoknak megfelelően.

 

Az internet világában ma már mindenki kézhez kapja a legfrissebb információt, pár kattintással megtalálja a keresett szakembert, üzletet és terméket. A személyes kapcsolatot azonban semmi nem pótolja!

 

Célunk, hogy a pályakezdő és a több éve pályán lévő tervező is hasznos, naprakész információt kapjon az újdonságokról, mely elengedhetetlen a lakberendezői szakma gyakorlásában. Egyre népszerűbb a „LOSZ kedd” szakmai napunk, ahol céges tagjaink kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, illetve újdonságokról, kiállításokról kapnak információt a lakberendezők. Az igényeknek megfelelően egyéb témában meghívott szakemberek tartanak előadást.

 

Tavalyi évtől az „Év lakberendezője” pályázatunk minden kategóriában „nyilvánossá” vált, így azok a tervezők is beadhatták pályaművüket, akik még nem voltak a szövetség tagjai.

 

A tavalyi díjazottak ma már szövetségünk tervező tagságát erősítik.

 

A megújulás folytatódik, a szövetség szakmai és érdekképviseleti szerepe ugyanolyan fontos ma is, mint a megalakuláskor.

 

Ács Erzsébet

LOSZ elnök