Csikkel Anita - Balatoni elegancia, maximális kényelem, közvetlen vízparti életérzés

Vízpart közelben

Balatoni elegancia, maximális kényelem, közvetlen vízparti életérzés

Modern letisztult belső terek, pasztell színek a Balaton színvilágához illően

 

A Balaton nem véletlenül az ország egyik legkedveltebb célpontja. A „magyar tenger” különleges atmoszférát teremt. Rabul ejt. A tulajdonosok a Balaton szerelmesei. Gyerekkoruk óta kötődnek e vidékhez, hisz a nyári vakációkat itt töltötték. Amikor először beléptek az akkor még csak épülő ingatlan területére, azonnal megfogta őket a fantasztikus panoráma, elhelyezkedés. Régi vágyuk volt, hogy egyszer a Balaton mellett egy nyaraló birtokosai legyenek. Nem gondolták, hogy ez az álom egyszer valósággá válik.

Feladatom egy újépítésű négyemeletes apartmanház újonnan átadott 71 m2-es lakásának fiatalos, a Balaton színvilágához igazodó enteriőrjének a kialakítása volt. Fontos szempont volt továbbá megbízóim által (fiatal pár), hogy a nappali-étkező-konyha hármas mellett egy hálószoba és egy home-office- ként is szolgáló vendégszoba is kialakításra kerüljön.

A tulajdonosok nem élnek nagy társasági életet, viszont ragaszkodtak a térhez, így fontos volt számukra a tágas, kényelmes nappali ahonnan akár a „tengerre” is rálátni a kanapéról elnyújtózva. A Balaton a kék víz, nyáron a napsütés birodalma. Mivel a terasz felülről zárt, ezért a kültéri bútorok kiválasztásánál sem volt gond, hogy esetleg mégsem felelnek meg az időjárás viszontagságainak. A minden részletre kiterjedő enteriőr styling során az is cél volt, hogy egy kényelmes, letisztult, könnyed otthont hozzunk létre, mely a nyaraló funkción túl egy második otthonnak is megfelel. Az üvegfelületek a nappali-étkező-konyha hármast szervesen összekötik a hatalmas terasszal. A beáramló napfény ragyogóvá varázsolja a teret, melynek hatását erősíti a fal és a bútorok világos pasztell színe. Minden helyiségben felbukkannak a Balaton vizének színei. A bézs, a türkiz, a zsálya, a jégkék, a háborgó sötétkék, a szürke, a viharos antracit. A bézs-fehér konyhabútor, a fa hátfalpanellel és munkalappal a természet erejét hozza vissza. Ez a természetesség köszön vissza a világításban is az egyszerű, természetes hatású , különböző méretű design izzós lámpatestek, függesztékek kiválasztásával.

A légies, könnyed anyagok illenek a Balaton atmoszférájához, melyet a 100% len függönyök tesznek teljessé. Nem véletlenül a fehér – a kék – a menta a mediterrán térség, a tóparti enteriőrök kedvelt színei. Egyszerre friss és harmonikus lesz tőlük a hangulat.

A helyiségeket úgy alakítottuk ki, hogy munkára illetve több személy elszállásolására is alkalmas legyen. Fontos volt számomra és megrendelőim számára az egyszerű, visszafogott, fiatalos hatás elérése a természet erejével.

A gondosan megtervezett kialakítással megvalósult a pár azon álma is, hogy a felkelő nap mellett reggel a Balaton látványával ébredhetnek szürcsölve a jóleső első kávét, illetve este a hullámok hangjára szenderülhetnek álomba.

Minőségi bútorokat és gyönyörű kiegészítőket választottam kedvenc üzleteim széles kínálatából. Fontos számomra a meghatározó stílus, egyediség és elegancia. Finom pasztell színek, a homok, a zsálya és a Balaton vízének szinárnyalatai köszönnek vissza az enteriőrben.

 

Csikkel Anita 
lakberendező

fotó:

Csondor Ágnes


Lakberendezés és szöveg:

Csikkel Anita