Ferik Judit - Japandi stílus egy családi házban

Japandi stílus egy családi házban

A kétszintes családi ház földszinten lévő, 185 m2-es lakótere japandi stílusban került megtervezésre. A tervezést azzal kezdtem, hogy az eredeti ajtókat lecseréltem keleti stílusú, kazetta berakásos, dió színű nyílászárókra. A padló egységes, szintén dió színű laminált burkolatot kapott. A falakra különleges mészfesték került. Természetes, meleg színvilág jelenik meg az egész lakásban.

A házba érkezve a nappalit lamellás falburkolat zárja le a közlekedőtől és a bejárati ajtótól. Ebben a helyiségben több felületen visszaköszön a fekete márvány. A konyhában a nyitott polcok szellőssé teszik a teret, a japán gésa formájú függőlámpák egyediséget kölcsönöznek a helyiségnek. Az étkezőt áttört lamellás fal választja le a nappalitól, a függesztékek rizspapírból készültek.

A szülői hálószobába alacsony futon ágyat terveztem, különleges sötétdió falpanellel, ledvilágítással. A fürdőszoba játékosságát a vidám színű mosdókagylók és az üde burkolatok adják. A gyerekszobába különleges lego alaplap falpanel és a körfülkés fal került. A dolgozószobában két munkaállomást alakítottam ki az otthoni munkavégzésre.

Az előszobában kézi szövésű, természetes juta szőnyegek adják a puhaságot a megérkezőknek. A háztartási helyiség egyszerű, funkcionális, de minden igényt kielégítő: jelen van a mosás-szárítás-vasalás funkció, és egy beépített szekrény rejti el a hőszivattyú beltéri egységét.

 

Ferik Judit
lakberendező