Ferik Judit - Modern elegancia a Balaton partján

Modern elegancia a Balaton partján

Egy 143 m2-es vízparti ház berendezése volt a feladatom, ahol egy fotóstúdiót is ki kellett alakítanom.

A koncepció a természet-közeliségen alapul: kő-, fa-, és üveg-felületekkel, bőr textúrákkal, föld színekkel, és vízzel kapcsolatos absztrakcióval.

Stílusként a modern kortárs stílust határoztam meg, időtálló dizájnnal, és anyaghasználattal. Az egységesség eléréséhez minden helyiségben természetes, meleg színvilág jelenik meg, kiegészülve hidegebb, vízparti jelleget tükröző színekkel.

A földszinten kialakításra került egy előtér, hogy a lakástól szeparáltan nyílhasson a feleség fotó stúdiója, melynek berendezése az átrendezhetőségen alapszik.

A lakásban az igényeknek megfelelően az elrendezés szellős, a lépcső-kialakítás is ezt hivatott szolgálni, alatta térelemként sziklakert található. A nappaliban elhelyezett szőnyegben lévő hullámok a víz mozgására emlékeztetnek. A fiúgyermek szobája is vízparti tematikára épült: evezőlapátok a falon, csónakformájú beülős kuckó.

A beltéri nyílászárók falsíkban záródó nyíló- és tolóajtók. A padlóburkolat kő- és ásványkompozit, ill. mokka színű tölgypadló. A falakon lamellás fali panelt, tapétákat, falfestést, ill. tölgy falburkoló rendszert találunk. Az üveg nemzetközi éve apropóján számos fényes üvegfelületet alkalmaztam. A fürdőszobákban és mosdókban természetes matt kőburkolatokat mozaikokkal kombináltam.

Okosotthon megoldások közül elhelyeztem kapcsolókat a különböző funkcióknak, intelligens aljzatokat, mozgásérzékelőket, külső kamerarendszert, hőmérséklet és páraérzékelőt, illetve vízszivárgás érzékelőt is.

 

Ferik Judit 
lakberendező