Halász Gabriella – Vagány gyerekszoba

Vagány gyerekszoba

Óvodából iskolába, nagy lépés ez gyereknek, szülőnek egyaránt. Talán ez az az időszak, amikor a babás gyerekszobát is érdemes átgondolni és alkalmassá tenni az új kihívások teljesítésére. Ez történt ebben a térben is.

A korábbi egyszerű, állatos matricákkal díszített fehér falak, a kisasztal-szék kombináció már nem lett volna kellően inspiráló hely egy kisiskolás számára.

A megrendelő egy vidám, sportolásra is alkalmas gyerekszobát kért tőlem és én örömmel fogtam hozzá a feladathoz. A tervezés során fontosnak tartottam, hogy időtálló hangulatot teremtsek és a térrendezés során jól elkülönült helyet találjak a tanulásnak, a sportnak, az alvásnak és a játéknak is.

Kihívást jelentett a ferde falsík és a nem megszokott, 70 cm méter magas parapet, alatta egy nagy, 60 cm magas radiátorral. Szerencsére a megrendelő nyitott volt a radiátorcserére és bátran vállalta egy mozgalmas posztertapéta elhelyezését is. A szoba kellően nagy ahhoz, hogy ez a tapéta ne nyomja agyon a teret és a szobában használt színek mindegyike harmonizál a tapétában található színekkel.

A jó térszervezés, a fókuszpontok helyének helyes megtalálása és a színek harmonikus elegye az, amit minden szoba, gyerekszoba tervezésekor szem előtt kell tartani. A színek helyes kombinációjának és a funkciók megfelelő arányának köszönhetően, egy nem átlagos adottságú szobából sikerült átlagon felüli hangulatú gyerekszobát teremteni, mely nagy valószínűséggel még kiskamaszkorban is kedvenc helye lesz a tulajdonosának.

 

Halász Gabriella 
lakberendező

fotó:

Tamási Viktória


Lakberendezés és szöveg:

Halász Gabriella