Igaz Bernadett - Nyugalom és inspiráció a Balaton parton

Nyugalom és inspiráció a Balaton parton

A 45 négyzetméteres lakás egy új építésű lakóparkban található, közvetlenül a vízparton. A terek kellemes méretűek és kellően világosak, a térkapcsolatok jól szervezhetőek; az egyetlen igazi kihívást az jelentette, hogy a nyaralót a nyári szezon idején a szűkebb és tágabb család együtt szeretné használni. A testvérek, unokatestvérek, gyerekek folyamatos „körforgását” kellett úgy megoldani, hogy a funkcionális kényelem és a dizájn összhangban legyen.

Ezért az előtérben egy különleges hangulatú, egyedi tervezésű gardróbszekrény kapott helyet, ami valóban mindent „elnyel”. Az étkező szerves része lett a konyhának, ezzel helyet teremtettünk a nappaliban egy nagy és igazán kényelmes kanapénak, ahol esténként összegyűlhet a család.
A hálószobában a galériaágy kicsiknek és nagyoknak egyaránt használható, a fekvőfelület bővíthető. A játékok tárolást a lépcső-szekrény elnyeli, a dekoráció a lebegő polcokat varázsolja különlegessé, a mennyezetig épített gardróbszekrény pedig mindent elrejt a kíváncsi szemek elől. Ebbe a helyiségbe igyekeztünk több játékosságot vinni: a színek, az anyagok és a dekorációs elemek is úgy lettek kiválogatva, hogy gyerek- és felnőtt birodalomként is megállja a helyét.

A közel 9 négyzetméteres erkély a nappali meghosszabbításaként él tovább, a kerek asztal mellett a családi ebéd is kényelmesen elfogyasztható, de alkalmanként tökéletes home office-ként is szolgálhat. Szerettük volna, hogy ez a terület meghittséget és kényelmet is sugározzon, ezért egy ál-gerendázat mögé karnisokat rejtettünk, így a függönyök árnyékot és rejtekhelyet is biztosítanak az itt lakóknak.

A színek, formák és anyagok kiválasztásánál pedig egy cél lebegett a szemünk előtt: minél természet-közelibb, sallangoktól mentes otthon létrehozása. Egy olyan hely kialakítása, ahol a modern dizájn és a természetes anyagok teszik még harmonikusabbá egy család életét.

 

Igaz Bernadett
lakberendező