Schmidt Anita – Zuzmós iroda

Gépészeti elemekkel ellátott iroda

Egy konditermet alakítottunk át irodává. Izgalmas tervezés volt, kreatív ötletekkel fűszerezve (karmantyú, szigetelő anyagok, légtechnika, idomok, flexibilis cső, üveg hőmérő, szűkítő…). Ezeket az elemeket valamilyen formában megjelenítettük az adott térben.

Feladatunk volt egy edzőteremként működő helyiség belső enteriőr áttervezése irodai használatra, melynek főbb szempontjai az alábbiak:

  • alkalmas legyen 3 üzlettárs részére napi szintű használatra
  • legyenek elkülönítve a munkaállomások, továbbá alkalmasak legyenek min. plusz egy fő ültetésére
  • külön tárgyalóhelyiség biztosítása
  • Megrendelő által támogatott, illetve gyártott gépészeti elemek és anyagok betervezése
  • a Design feleljen meg az ipari és modern stílus elemeinek
  • főbb színek: sárga, szürke, fém

A tervezés során különösen figyelembe kellett venni a Megrendelő által gyártott anyagokat, gépészeti elemeket, amelyeket az irodai bútorok anyagaként, illetve fali dekor elemként kellett felhasználni. Meglévő modul szőnyeg nem került cserére, ugyanakkor az előtér padlózata új burkolatot kapott, kiegészítve a hozzá tartozó falszakasszal, helyet biztosítva egy darab falra szerelt bicikli tartónak. A munkaállomások elválasztó panelek segítségével lesznek elszeparálva egymástól. Elválasztó panelek anyaga füst- és savmaratott üveg. Az üvegfal elé dekorelemként kötelek kerülnek elhelyezésre. Irodai hátsó falszakasz betonhatású szürke színt kap, a többi falrész fehér. Továbbá új burkolatot kap a betervezett bárpult mögötti szakasz, amely stílusban és látványban elkülönül a munkaállomásoktól.

A tárgyaló fala savmaratott üvegből készül. Ebben a helyiségben Megrendelő kérésére egy kétszemélyes kanapé, egy fotel és egy egyedi gyártású dohányzóasztal kerül elhelyezésre, mely a Megrendelő által gyártott szigetelő lemezből lesz kialakítva. Fali dekorként zuzmófal összeállítás lett betervezve, kiegészítésként felhasználva saját gyártású gépészeti elemeket, mint például szűkítő idomokat, nyomásmérőket (üveg hőmérő), flexibilis csöveket…

Világítás tervezésénél ipari enteriőr volt szem előtt tartva, így szintén köteles megoldás játszotta a főbb szerepet, egy sávban a bárpultig kinyúlva, kötelekről (kötelek mellől) mennyezeti lámpák változó hosszúságban belógatva. A tárgyaló területén a kazettás álmennyezetbe süllyesztett led lámpatest lesz.

A kivitelezés hamarosan indul…

 

Tervezők: Schmidt Anita és Kovalik Éva

Szöveg:

Schmidt Anita