Szilágyiné Krisztina - The Nordic Essence

The Nordic Essence

Házaspár ez év tavaszán keresett meg azzal, hogy most épülő házuk belsőépítészeti tervezését vállaljam el.
Örömmel tettem, hiszen egy lakberendezőnek minden stílusban tudni kell tervezni, a skandináv lakberendezésben pedig rengeteg izgalmas és meglepő megoldás létezik színekben, designban és anyaghasználatban. Megrendelőim fiatal házaspár két lány gyermekkel, a ház Budapest XII. kerületében található, amelyet teljes zöld övezet vesz körbe, csend és a nyugalom szigete.

A ház három szinten épül, első körben az első emeleti rész nappali, konyha, étkező és az előszoba –közlekedő részt kellett megterveznem majd később a felső szintet is. Az első emeleten található a nappali, konyha, étkező , előszoba és közlekedő egy légtérben , amely 103 m2, a felső emeleten vannak a hálószobák és a hozzá tartozó vizes helységek 111 m2-en.

Megrendelőimnek kifinomult és határozott elképzeléseik voltak a házbelső stílusát és színvilágát illetően, amely nagyban segítette a munkám. Nem akartak kimondottam csak Skandináv jegyekkel kialakított otthont, modern kortárs design formában kellett megterveznem az egész házat.

Falakra mindenhova textil mintás tapéta került, világos tölgyfa szín adja a Skandináv natúr színvilágát , világosszürke és a kék karakteres színe egészíti ki az egész enteriőrt. Légiesség, könnyedség, stílus, design, használhatóság , ez mind megtalálható a koncepciómban. A ház a szín- és anyaghasználatot illetően harmóniát sugároz, ezért a finom részletek kidolgozása is fontos feladat volt.

Elkészült munkámat a következő mondatokkal értékelte a megrendelőm:
„Ez igen…! Minél többször nézem, annál jobban tetszik. Nagyon eltaláltad. Mind a színvilágot, mind a formákat… Nagyon egyben van, és maximálisan látom benne minden kívánságunkat. Minden szoba, minden tér szuper lett! Köszönjük szépen!!!”

Ezért dolgozom! Minden projektre szeretettel tekintek, megtisztelő amikor megbíznak otthonuk tervezésével, beengednek az életükbe, megosztják velem örömüket és gondjaikat.
Maximalista vagyok minden tekintetben, ezt követem a munkáim során is, szeretek adni az embereknek, ezt pedig tervezőként a tervezésben élem ki.

 

Szilágyiné Krisztina 
lakberendező