ACO Kereskedelmi Kft. - Minden, amit az ACO beépített lábtörlőiről tudni érdemes

Minden, amit az ACO beépített lábtörlőiről tudni érdemes

Mindenki használ lábtörlőt. És valószínűleg mindenki tapasztalta már azt, amikor a lábtörlő elcsúszott a helyéről, esős-havas időben nem száradt ki, családi ház esetén elfújta a szél. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a beépített lábtörlő.

Kültéri lábtörlő
Házunk bejárata olyan, mint egy névjegykártya: első ránézésre véleményt alkot róla és – ezen keresztül – rólunk a látogató. A bejárati ajtóhoz kihelyezett lábtörlő az egyik első dolog, amit bárki észrevesz. Lábtörlő választásakor az is megfontolandó, hogy a lakásba belépve a lábtörlőn múlik, hogy mennyi külső szennyeződést viszünk be magunkkal. Ez utóbbi különösen felértékelődik a saras, latyakos őszi-téli időszakban. Sőt, ha már a télnél tartunk: ugye sokaknak okozott bosszúságot a bejárati ajtó előtt kialakuló tócsa? Nem is beszélve a vastag anyagból készülő és így nehezen száradó lábtörlőről? A beépített lábtörlőkkel mindezeknek a kellemetlenségeknek véget vethetünk. A lábtörlő kialakítása a legnagyobb tisztítási hatékonyságot szolgálja. Az alatta levő tálca gyűjti a vizet, amelyet el is vezethetünk vagy egyszerűen elszikkaszthatunk. A lábtörlő felső részét ugyanúgy tisztíthatjuk, mint bármely más lábtörlőt.

Beltéri lábtörlő
Ha egy kicsivel szeretnénk tovább menni, akkor nem elégszünk meg a kinti lábtörlővel, hanem a lakáson belülre is beépítünk egyet. A benti lábtörlő, mindamellett, hogy megjelenésében összhangban áll a kintivel, a maradék, finomabb szennyeződést is eltávolítja cipőnkről. A tálca alacsony beépítési magasságának köszönhetően bármilyen burkolatba elhelyezhető. Esztétikusan illeszkedik a járólapokba, de akár parkettához is használható.

A beépített lábtörlők további előnye, hogy használat közben nem mozdulnak el, így hatékonyabban távolítják el a szennyeződést. A beépítésnek köszönhetően nincs kilógó perem vagy felület, a bejárat akadálymentesen alakítható ki.

ACO Kereskedelmi Kft. - Minden, amit az ACO beépített lábtörlőiről tudni érdemes

Pontokba gyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, amelyek az ACO Self® lábtörlőkkel kapcsolatban általában felmerülnek.

 • Szükséges külön vízelvezetést kiépíteni a lábtörlőnek?
  Nem szükségszerű, de lehetséges. Lehet szikkasztani is a tálcába kerülő folyadékot, de el is lehet vezetni onnan.
 • Milyen rácsok léteznek a lábtörlőhöz?
  Horganyzott acél, gumibetétes, műrost betétes rácsok rendelhetők.
 • A beltéri Indoor lábtörlő tálcát be kell süllyeszteni a betonba?
  Nem kell besüllyeszteni az aljzatbetonba, hanem annak a tetejére építjük a 12 mm magas alumínium keretet, majd a burkolattal körülburkoljuk. Így olyan lábtörlőnk lesz, ami nem lóg ki a burkolatból és könnyen tisztítható.
 • Később is van lehetőség a lábtörlőbetét cseréjére?
  Igen, bármikor lehet bele másik betétet vásárolni, akár más anyagút is.
 • Hova építhető be?
  Bármely bejárathoz, ahol anyagmozgatás nem történik. A lábtörlők személyforgalomra vannak kialakítva.
 • Mekkora teherbírású egy lábtörlő?
  Az ACO lábtörlők gyalogos teherbírásúak.

 

Kőhegyi Erika
az ACO kapcsolattartója