Antalis Interior Design Award

Antalis Interior Design Award

Idén május 27-én rendeztük meg az Antalis Interior Design Award díjátadóját a High Note Sky Barban.

Az Antalis Interior Design Award elsőként 2017-ben indult. A két legfontosabb célunk az volt, hogy az idén 10 éves Coala belsőépítészeti megoldásainkat a lakberendezők és dizájnerek számára is megismertessük, valamint építsük és erősítsük a Coala márkát. A másik pedig a belsőépítészek lehetőségeinek kiszélesítése a digitális technológiákkal és a különböző média típusokkal (pl. tapéta, fólia, textil), hogy az elkészült pályaművek nemzetközi szintre tudjanak emelkedni. Ugyanis a legjobb pályaműveket elküldtük a világ legjelentősebb építész, belsőépítész irodáiba és megjelentettük a legfontosabb kül- és belföldi szaklapokban.

Míg 2017-ben két projekt is bekerült a nagy könyvbe, mely a legjobb munkákat tartalmazta, már 2019-ben Magyarország egyedülállóan két díjat is elnyert. Az Antalis belsőépítészeti alapanyagait felhasználva Böjtös Andrea a Triform Neon Kft. / Tapétagyár tulajdonosa és tervező csapata a Wabi Beauty Center projekttel (tervező: Finta Csaba – MYD II. Kft.) nyertek textil kategóriában, valamint a közönségdíjat Bíró Zita és Berta Judit (BB Design tulajdonosai) nyerték, a Heim Pál Gyermekkórház MRI szobájának dekorálásával (kivitelező: Böjtös Andrea – Triform Neon Kft.). Összesen 535 nevezés érkezett, melyek közül tíz kategóriában, tíz nyertest hirdettek ki a 7 tagú zsűri által, egy projekt pedig a közönség szavazata által kerülhetett ki győztesként.


A Zsűri és a pályázat nyertesei:


Wabi Beauty Stúdió pályamunka (tervező: Finta Csaba – MYD II. Kft.) már a verseny weboldalára való feltöltés utáni pár pillanatban a teljes zsűrit elkápráztatta. A figyelmüket felkeltette az ötlet, a megvalósítás és a tér nagyobbítása az ódon tükör segítségével. Itt fontos megjegyezni, hogy a szokásos függőleges tapétázást Böjtös Andiék felváltották a vízszintes, illesztés mentes megoldásra egy 3,1 m széles textilanyaggal. Ez a fajta felhelyezési mód akkor még úttörő megoldás volt, de ezt a dekor technikát a Coala márkánkkal (Coala Textile Wall Deco-val) azóta is ők készítik Európában a legnagyobb mennyiségben. A falon megjelenő Gangl Judit családjának portréjának grafikai terveit Finta Csaba készítette. Ez az enteriőr stabilitást, tradíciót, nyugodt benyomást kölcsönöz a térnek. A kivitelezési idő további érv volt, miszerint mindössze 80 percbe telt a 42 m² textiltapéta felhelyezése 3 ember segítségével. A Coala Textile Wall Deco nyomtathatósága a HP Latex-en gyors és tökéletes fotóminőséget kínál szép, természetes textúrával. A Coala Textile Wall Deco PVC és ftalát mentes, 100% -ban pet palackokból újrahasznosított és Oeko-Tex® minősítésű. Egyébként Böjtös Andrea nyilatkozta a termékkel kapcsolatban: „Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, hogy bemutathattuk a projektünket, mert imádjuk ezt a fantasztikus anyagot és széles körben ajánljuk ügyfeleink számára. Sokrétű üzleti lehetőséget látunk a Coala Textile Wall Deco-val.”

Antalis Interior Design Award


A közönségdíjat a szavazatok alapján pedig Európa második legnagyobb gyermek kórháza a Heim Pál gyermekkórház pályázata kapta (kivitelező: Böjtös Andrea – Triform Neon Kft.). Ehhez a projekthez három fontos dolog volt szükséges: a belsőépítész, Bíró Zita és Berta Judit (BB Design tulajdonosai) egy kiváló ötletet talált ki az MR labor berendezésére. Mivel a mágnesesség a sarkköri északi fénynek is a kiváltója, ezért egy havas téli északi sarki tájat tervezett ebbe a szobába, ami rendkívül fontos ahhoz, hogy a gyermekek nyugodtan viseljék el azt a helyzetet, amit az MR vizsgálat alatt átélnek. Másodikként a kialakítás nehézségét kell megemlíteni, mivel az MR szobába nem lehet fémeket bevinni, ezért az összes bevonandó alkatrészeket, borításokat ki kellett vinni abból a térből annak érdekében, hogy applikálni tudjanak rá. Ehhez a COALA 3D CAST FILM AIR FREE anyagot használták COALA 3D CAST LAM GLOSS laminálóval. Ennek az alakítható öntapadó fóliának alacsony kezdeti tapadása és légcsatornás rendszere van, amely gondtalan alkalmazást és a hibák könnyű javítását teszi lehetővé. És utoljára, de nem utolsó sorban a legfontosabb feladat pedig a lájk, pontosabban szavazatszerzés volt, ezt a projektet Dr Nagy Anikó főigazgató főorvos látta el rendkívüli sikerrel. Több mint 7500-an szavaztak, mely majdnem kétszer annyi volt, mint a következő aspiránsé, így ők szerezték meg a Antalis Interior Design Award közönség díját.

Antalis Interior Design Award


Büszkék vagyunk a harmadik magyar pályázó, Horváth Béla munkájára is, aki A Puskás Ferenc Stadion közösségi tereit burkolta a korabeli újságcikkekből kialakított egyedi tapétával. (tervezők: Skardelli György, Barna Gyula, grafika: Lakos Tamás)

Antalis Interior Design Award


Ennek fényében szeretnénk ösztönözni és inspirálni minden tervezőt és kivitelezőt arra, hogy regisztráljon a következő versenyre, mely idén ősszel indul és ossza meg a világgal a legcsodálatosabb és legjobb érzést kiváltó projektjeit. Egy fontos dolgot kell szem előtt tartania, hogy a pályázó projektnek minimum egy Antalis belsőépítészeti terméket tartalmaznia kell. Mutassa meg tehetségét és az Antalis mindenben támogatni fogja Önt!

 

Antalis Hungary Kft.

www.antalis.hu

Az Antalis Interior Design Award weboldala:

www.antalisinteriordesignaward.com