Luxury Design - Amikor az ego a legjobb formáját hozza

Amikor az EGO a legjobb formáját hozza

A nagynevű olasz bútorgyártó cég, a Shake design jelenleg egyik legmeghatározóbb kollekciója az EGO.
Luciano Zonta a 70-es években alapította a céget, ami ma a nemzetközi bútoripar egyik legjelentősebb vállalata. Fia, Andrea Zonta, aki ugyanazzal a szenvedéllyel készíti a bútorokat, létrehozta a Shake design márkát, ami magában foglalja a különböző kollekciókat, így az EGO-t is.
A bútorok a Shake megújulását hirdetik: a fenntarthatósági törekvések mellett a bútorokban egyesével és összességében is kifejeződik a játékosság, energikusság és a gyártóra jellemző határozottság.

Luxury Design - Amikor az ego a legjobb formáját hozza

Az EGO nappali bútorok tervezése során a legfőbb irányelvek a kreativitás, a kutatás és a részletekre való odafigyelés. Ezek végig kísérik a bútorkészítés teljes folyamatát: a ceruzával vázolt eredeti ötlet ezáltal válik egyedi és kiváló minőségű termékké.
A funkció és a forma, a stílus és a kényelem, a luxus és szigorúság egyensúlyára törekvő Shake Design egy kortárs formatervezési koncepciót jelöl, amelynek kvintesszenciája az anyagok újra definiálása és mixelése (shake, azaz felrázása). A művészet és a divat világából egyaránt merítkező EGO bútorokban az időtlen elegancia egy új esztétikában ölt formát.

Emellett az olaszországi tervezés és helyi gyártás magas szintű testreszabhatóságot biztosít az enteriőr tervezés során – minden darab egyedi, a tervező és a megrendelő igényeinek megfelelően.

A minőséget és a hitelességet pedig az olasz kézműves mesterek pótolhatatlan munkája adja.

Anyaghasználat

A Shake (ahogy a neve is mutatja) a matériák kombinációjával teremt örök érvényű nyughatatlanságot. Az anyagok palettáját úgy tervezték, hogy új kombinációk létrehozását tegye lehetővé, ezáltal egyedi és megdöbbentő enteriőrt teremtsen.

EGO szófa és asztal – fa és üveg játéka

A Salone del Mobile-n is kiállított Ego kollekció lényege a különböző, látszólag össze nem illő anyagok használata:
„Az új kollekciónkban elsősorban fát, üveget, fémet és bőrt használunk. Kizárólag hagyományos anyagokkal tervezünk, amelyek fokozzák a darabok innovatív designját. Nem laminálunk, ugyanaz az anyag belül is mint kívül, így időtálló és kimagasló minőséget garantálhatunk.”
– jegyezte meg Andrea Carli a Shake Design export menedzsere.


EGO – szófa

A Shake-re jellemző anyagkeveredés az EGO szófa kialakításában is megjelenik: a fa alapú kanapé vázát sötétbronz fém elemek teszik különlegessé.
3 méterestől a közel 4 méteres kivitelig rendelhető, de a Salone del Mobile-n egy 5 méteres kanapé került kiállításra.

A kortárs szófa kialakítása korrelál a Shake alapkoncepciójával, miszerint terveikben semmit nem vesznek természetesnek. Céljuk, hogy megtalálják az ideális szinergiát forma és funkció, stílus és kényelem, luxus és tisztaság között.
Ennek megfelelően az EGO kanapéhoz hozzáadtak néhány olyan részletet, amelyek összetéveszthetetlenné teszik: ilyen az egyik oldalon található fából készült kartámasz vagy a ferde elülső rész és a nyitott háttámla, amely barátságos hangulatot kölcsönöz a szófának.

Shake Design – EGO sofa kivitelek

Váz:
Fém
Festett
Lakkozott
Patinával lakkozott

Huzat:
36 féle bőr huzatból választhatunk
vagy 14 féle szövet huzatból

EGO dohányzóasztal

Megdöbbentő, mégis kifinomult elegancia mutatkozik meg a fa, a márvány és a bronz találkozásában.
Az EGO szófához tökéletesen illeszkedő alacsony dohányzóasztal teteje csiszolt Bianco di Carrara márványlap, szerkezete fa (top T150 noir), melyet világos bronz elemek tarkítanak.
Az EGO asztal különlegességét az árnyalatok és érdekes geometriai formák bonyolult játékának összhangja biztosítja. Minden napszakban új arcát mutatja, ahogy a beszűrődő fény vagy világítás megmutatja a sokszínűségét.

Shake Design – EGO dohányzóasztal kivitelek:

Világos bronz, sötét fa kombinációval
250 x 60 x 30 cm
165 x 40 x 30 cm

Világos bronz, polírozott Bianco di Carrara márvány felsőrésszel és travertino kő természetes felülettel
247 x 73 x 36
163 x 48 x 36

Egyedi kivitelben négy féle márvány közül választhatunk.

A Shake Design 2023-as katalógusa, benne az EGO bútorok részletes leírásaival letölthetők a magyarországi hivatalos partner, a Luxury Design oldaláról.

 

Luxury Design