Majidi Design - Függöny - kárpit

Függöny - kárpit

Otthonunk állandó kiegészítője a függöny.

Mint tudjuk otthonunkat nagyban meghatározza a fény, ami beárad ablakainkon. De ugye nem gondolta azt senki, hogy egy kopasz ablak jól mutat a harmonikus otthonunkban?!

Na de milyen függönytől lesz harmonikus otthonunk? Először is fontos, hogy a függöny is passzoljon ahhoz a stílushoz, amilyen stílusú az adott helység. Világos szoba esetén nyugodtan választhatunk merészebb színes árnyalatú függönyt, míg ahol kevesebb fény jut be, vagy színes falak vannak, oda érdemes világosabb árnyalatú függönyt keresni.

Hogyan mérjem le, hogy mennyi függönyre lesz szükségem?

Függöny választáskor a karnis szélessége és a függöny magassága az amire szükség lesz. Érdemes figyelembe vennünk azt a hosszúság kiválasztásakor, hogy mivel fog érintkezni az adott függöny az ablak alatt, hiszen más és más hosszúság fog kelleni, ha a konyhai asztal vagy egy fűtőtest esetét nézzük. Abba a helységbe, ahol fűtőtest van az ablak alatt oda nyugodtan lehet választani hosszú, földig érő függönyt, hiszen a tévhittel ellentétben nem gátolja a hő terjedését, míg íróasztal vagy konyha asztal esetén mindenképp a bútor felett befejeződő függöny a legalkalmasabb.

Milyen függönyök közül tudunk választani?

Két fajta függönyt különböztetünk meg alapvetően. A Fényáteresztő függöny a kintről beérkező tekinteteket gátolják meg, míg a fényt beengedik, így szobánk teljes fényben tud pompázni. A legkeresettebb függönyeink ebből a fajtából az Inci tul, és az Ilya krep, melyek 300 cm magasságúak.

Majidi Design - Függöny - kárpitInci tul

Majidi Design - Függöny - kárpitIlya krep

Sötétítő függönyöknél mindig érdemes eldönteni, hogy funkcionálisan is szeretnénk-e használni, vagy sem. Mint nevükből is kiderül, elsősorban a sötétítés miatt alkalmazzuk őket, de emellett dekor szempontjából is alkalmazhatóak, oldalsálként.

Majidi Design - Függöny - kárpitWindy

 

A legtöbbet eladott termékünk a Windy, ami 59 csodás színben pompázik. 140 Cm szélességű, 100% poliészter és a kopásállósága 130.000 Martindale.

 

Majidi Design