Mediterrán Kerámia - Egy új irány – Egyedi kerámiabútorok

Egy új irány – Egyedi igények alapján készült kerámiabútorok PVD technológiával ötvözve

A lakberendezés során rengeteg lehetőségünk van a kreativitás kibontakoztatására és a személyre szabott tér megteremtésére, éppen ezért az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak a csempéből készült bútorok.

Ez az anyag nem csak stílusos és tartós lehetőségeket kínál, hanem sokoldalúsága révén képes a legkülönfélébb helyiségekben is megállni a helyét.

Ebben a cikkben bemutatjuk az általunk gyártott különféle bútoraink szépségét és előnyeit.

Mediterrán Kerámia - Egy új irány – Egyedi kerámiabútorokálló mosdó LED világítással

Mediterrán Kerámia - Egy új irány – Egyedi kerámiabútorokPultra ültethető onyx mintás mosdó

A csempék sokféle színben, mintázatban és méretben elérhetők, lehetővé téve számunkra, hogy a saját ízlésünknek megfelelően válasszuk ki kedvencünket. Most már nem csak a fürdőszobában, de a konyhában is gyakran alkalmazzák a csempe munkalapokat és pultokat, amelyek ellenállnak a nedvességnek, a természetes kövekkel ellentétben az idő múlásával is megtartják színüket és nem foltosodnak, nem karcosodnak és könnyen tisztán tarthatók. Az ilyen típusú bútorok nemcsak gyönyörűek, hanem rendkívül funkcionálisak is, így ideálisak a mindennapi használatra.

Mediterrán Kerámia - Egy új irány – Egyedi kerámiabútorokNagylapokból készült konyhapult

Mediterrán Kerámia - Egy új irány – Egyedi kerámiabútorokLa Fabbrica Macchia Antica járólap és mosdó

A kerámialapok kiváló választás lehetnek mosdókhoz, asztallapokhoz, éjjeliszekrényekhez vagy akár polcokhoz is. Ezek a darabok a szokásosnál izgalmasabbá tehetik a helyiséget, és egyediséget kölcsönözhetnek az enteriőrnek. A csempék sokfélesége lehetővé teszi, hogy kísérletezzünk a színekkel és mintákkal, így egyedivé és személyre szabottá varázsolhatjuk otthonunkat. Arra is lehetőség nyílik, hogy ugyan azon csempelapból csináljuk meg például a mosdónkat, asztalunkat vagy éppen konyhapultunkat, mint amit a padlóra vagy a falra választottunk, így teremtve meg az enteriőr teljes összhangját.

 

5 tengelyes CNC hídfűrész gépünkkel mm pontos vágásokat / gérvágásokat végzünk, az így levágott csempedarabokat összeragasztjuk, és a tökéletesség elérése érdekében kézzel végezzük az utómunkálatokat.

Mediterrán Kerámia - Egy új irány – Egyedi kerámiabútorokKis méretű design mosdó

Mediterrán Kerámia - Egy új irány – Egyedi kerámiabútorokCsempéből készült virágtartó kaspó

Még egy technológiát szeretnénk bemutatni: ez pedig a fémgőzölés, vagy PVD eljárás. Az általunk használt PVD ívionos eljárás egy olyan speciális bevonatolásos technológia, amelyet a NASA fejlesztett, és rendkívül erős tapadást és kopásállóságot biztosít a felületeknek. Ez a technológia előnyös tulajdonságai miatt egyre népszerűbbé válik a különböző iparágakban, beleértve az elektronikát, a fémmegmunkálást, vagy éppen a design ipart.

Fényes csillogást vagy matt hatást tudunk elérni bizonyos felületeken, attól függően, hogy az alap felületnek milyen a tulajdonsága (fém, üveg, kerámia, és minden egyéb más felületen, ami ellenáll a 200-250 Celsius foknak). Az alábbi színeket tudjuk megvalósítani: arany, ezüst, rosegold, szürke, kék, szivárvány, lila, pezsgő szín. A kapott felület ellenállósága nagyon jó, mivel a leporlasztott fémionok magas vákuumon és magas hőmérsékleten belediffundálnak az alapul szolgáló felületbe. Ezt a technológiát használják a nagy csaptelepgyártók is, mint például a Hansgrohe vagy a DornBracht.

Kérdés esetén keressenek minket bizalommal!

 

Mediterrán Kerámia csapata